NEO VIDCAST

S&P: Το πιο πιθανό είναι να υπάρξει ένα «σκληρό» Brexit

S&P: Το πιο πιθανό είναι να υπάρξει ένα «σκληρό» Brexit Facebook Twitter
EPA/PATRICK SEEGER
0

Ένα «σκληρό Brexit» είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα των συζητήσεων που θα γίνουν για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, σύμφωνα με τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.


Προειδοποιώντας ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «αποκάλυψε ρήγματα στη βρετανική κοινωνία», ο οίκος ανέφερε ότι η Βρετανία θα υποστεί το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα από το Brexit, ενώ οι επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία θα είναι «περιορισμένες».


Ο S&P αναίρεσε την αξιολόγησή του ΑΑΑ για το βρετανικό αξιόχρεο και υποβάθμισε τις προοπτικές του σε αρνητικές μετά το δημοψήφισμα - ένα «πρωτοφανές βήμα» που αντανακλά το οικονομικό και πολιτικό μέγεθος της απόφασης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του οίκου για τις αξιολογήσεις, Μόριτς Κρέμερ.


Ο Κρέμερ δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη συνεννοηθεί με τις Βρυξέλλες και ότι οι 28 χώρες - μέλη της ΕΕ δεν θα υποχωρήσουν από το «αδιαίρετο» των τεσσάρων αρχών που αφορούν στην εσωτερική αγορά - την ελευθερία κίνησης, εργασίας, κεφαλαίων και αγαθών. Αυτό σημαίνει ότι μία «σκληρή» έξοδος -χωρίς τη διατήρηση πρόσβασης της Βρετανίας στην εσωτερική αγορά της ΕΕ- είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

«Ακόμη και αν το Γουεστμίνστερ πρόκειται να δεχθεί τη θέση της ΕΕ, είναι δύσκολο να αντιληφθούμε πώς μπορεί να αποφευχθεί ένα μάλλον σκληρό Brexit, αν δεν γίνουν και οι δύο πλευρές πολύ πιο ευέλικτες από ό,τι φαίνονται σήμερα», πρόσθεσε ο Κρέμερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

NEO VIDCAST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Διεθνή / «Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπερασπίστηκε με σθένος το πανό «Stop Killing Children», παρά τις αντιδράσεις από φιλοϊσραηλινές και φιλοπαλαιστινιακές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Ο Τραμπ ενδέχεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του 1976, ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την κρίση του και οφείλει να το κάνει επίσημα μέσω προεδρικού διατάγματος
LIFO NEWSROOM
Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτοχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Διεθνή / Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Το Elevador da Glória, που συνδέει την πλατεία Restauradores με το Bairro Alto, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα της πορτογαλικής πρωτεύουσας
LIFO NEWSROOM
Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Διεθνή / Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Οι δύο αυταρχικοί ηγέτες μίλησαν για τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, φτάνοντας μάλιστα να αναφερθούν στην πιθανότητα «αθανασίας»
LIFO NEWSROOM