Σκοτώθηκε ο επικεφαλής του ISIS στο Αφγανιστάν

Σκοτώθηκε ο επικεφαλής του ISIS στο Αφγανιστάν Facebook Twitter
0

Οι αρχές του Αφγανιστάν ανακοίνωσαν πως σκοτώθηκε ο επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη χώρα. 

Ο Άμπου Σαάντ Ερχάμπι σκοτώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου σε ένα πλήγμα εναντίον του κρησφύγετου του ISIS στην επαρχία Νανγκαρχάρ. 

Κατά τη χερσαία και αεροπορική επιχείρηση που εξαπέλυσαν από κοινού οι αφγανικές και ξένες δυνάμεις στη χώρα, σκοτώθηκαν επίσης άλλα 10 μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Διεύθυνση Ασφάλειας στην Καμπούλ.

Μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών καταστράφηκε από τις επιδρομές σε δύο κρησφύγετα του Ισλαμικού Κράτους.

Το «πρακτορείο» Amaq των τζιχαντιστών δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την πληροφορία.

Δεν υπάρχει επίσης καμία αντίδραση μέχρι στιγμής από την αποστολή του ΝΑΤΟ που εκπαιδεύει και συμβουλεύει τις αφγανικές δυνάμεις.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Νανγκαρχάρ σημείωσε ότι ο Ερχάμπι είναι ο τέταρτος ηγέτης του ISIS που σκοτώνεται στο Αφγανιστάν από τον Ιούλιο του 2017. Η οργάνωση έχει το προπύργιό της στην επαρχία αυτή, στα ανατολικά σύνορα με το Πακιστάν και θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες στη χώρα.

Το τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους –γνωστό και ως Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K), από μια παλαιότερη ονομασία της περιοχής– δραστηριοποιείται στο Αφγανιστάν από το 2015 και μάχεται τόσο τους Ταλιμπάν όσο και τις αφγανικές και αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πρώην ηγέτης του ISIS-K, Άμπου Σάγιεντ, σκοτώθηκε σε ένα πλήγμα στην επαρχία Νανγκαρχάρ και την ίδια τύχη είχαν και οι διάδοχοί του.

Ο ακριβής αριθμός των μαχητών του ISIS στο Αφγανιστάν είναι δύσκολο να υπολογιστεί γιατί πολύ συχνά αλλάζουν στρατόπεδο, όμως οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι είναι περίπου 2.000.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM
Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Διεθνή / Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία: Η αστυνομία επιτίθεται σε διαδηλωτές του CHP έξω από τα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω δικαστικών αποφάσεων που απειλούν να διαλύσουν το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας!» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Διεθνή / Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Ο Τραμπ καλεί τις πολυεθνικές να σεβαστούν τους μεταναστευτικούς νόμους των ΗΠΑ μετά από μαζική έφοδο σε εργοστάσιο της Hyundai. Μπορεί η πολιτική του να βλάψει τις ξένες επενδύσεις;
LIFO NEWSROOM
YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Διεθνή / Βρετανία: YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Ο Άντονι Στάιλς, διαδηλωτής κατά των μεταναστών και YouTuber, αποκαλύφθηκε ως καταδικασμένος παιδόφιλος με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM