Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα: Νεκρός δημοσιογράφος στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα: Νεκρός δημοσιογράφος στον πόλεμο της Ουκρανίας Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter.
0

Ο διεθνής οργανισμός των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα επιβεβαιώνει ότι ο Εβγκένι Σακούν που εργαζόταν στο τηλεοπτικό δίκτυο Kiev Live TV, σκοτώθηκε κατά τον βομβαρδισμό του πύργου τηλεπικοινωνιών στο Κίεβο.

«Θρηνούμε την απώλειά του και ερευνούμε τις συνθήκες. Η στόχευση κατά δημοσιογράφων είναι έγκλημα πολέμου», αναφέρουν στην ανάρτησή τους στο Twitter οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα. 

Το χτύπημα στον πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης της ουκρανικής πρωτεύουσας σημειώθηκε προχθές. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας ανέφεραν, λίγες ώρες μετά το χτύπημα, ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν.

«Προτρέπουμε τους Ουκρανούς πολίτες που εμπλέκονται από Ουκρανούς εθνικιστές σε προκλήσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και τους κατοίκους του Κιέβου που ζουν κοντά σε σταθμούς αναμετάδοσης, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», είχε αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πριν την επίθεση. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου η επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ - Απών ο βασιλιάς Κάρολος μετά την ανακοίνωση πως διαγνώστηκε με καρκίνο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ