Το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο αρχίζει να παίρνει μορφή στην Ινδία

Το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο αρχίζει να παίρνει μορφή στην Ινδία Facebook Twitter
0

Το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο, που κατασκευάζεται στην Ινδία, κοντεύει να ολοκληρωθεί. 

Το άγαλμα ύψους 182 μέτρων αποτελεί φόρο τιμής στον Σαρντάρ Πατέλ, ήρωα της ανεξαρτησίας της Ινδίας και βρίσκεται σε μικρό νησί του κρατιδίου Γουτζαράτ. 

Η ανέγερσή του έχει κοστίσει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ και αποτελείται από κράμα μετάλλων που προέρχονται από γεωργικά εργαλεία, τα οποία δώρισαν αγρότες από όλη την Ινδία.

Αυτή τη στιγμή το «Spring Temple Buddha», που βρίσκεται στην Κίνα με ύψος 128 μέτρα, θεωρείται το ψηλότερο άγαλμα παγκοσμίως. 

Το «Άγαλμα της Ενότητας» (Statue of Unity), όπως είναι γνωστό, θα εγκαινιαστεί από τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στις 31 Οκτωβρίου. 

Το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο αρχίζει να παίρνει μορφή στην Ινδία Facebook Twitter
Το άγαλμα όταν θα έχει ολοκληρωθεί

Ο Σαρντάρ Πατέλ, ο «Αρχηγός» Πατέλ όπως τον αποκαλούσαν, ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ινδίας, ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος National Congress και ένας εκ των «πατέρων» της Δημοκρατίας της χώρας. 

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του το 2013, ο Μόντι είχε πει, «Κάθε Ινδός μετανιώνει που ο Σαρντάρ Πατέλ δεν έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός». 

Μόλις ολοκληρωθεί, το άγαλμα του Πατέλ θα έχει σχεδόν διπλάσιο ύψος από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη και τετραπλάσιο από το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η Ινδία φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τους τουρίστες. 

Περισσότεροι από 2.500 εργάτες απασχολούνται στο έργο προκειμένου να ολοκληρωθεί εγκαίρως, ενώ στις εργασίες έχουν συμβάλλει και εκατοντάδες μετανάστες εργάτες από την Κίνα. 

Το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο αρχίζει να παίρνει μορφή στην Ινδία Facebook Twitter

Με πληροφορίες από ΒΒC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακρόν προς Τραμπ: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο – Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Μακρόν προς Τραμπ: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο – Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ

Μετά τη συμφωνία για αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 5% του ΑΕΠ, ο Γάλλος πρόεδρος καλεί τις ΗΠΑ να τηρήσουν ειρήνη στο εμπόριο. Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την Ισπανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, που είχε ζητήσει εξαίρεση της χώρας του από τη δέσμευση για δαπάνες 5% του ΑΕΠ, είδε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, να απορρίπτει το αίτημα
LIFO NEWSROOM
Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

Διεθνή / Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

«Ο ΔΟΑΕ αρνήθηκε να καταδικάσει έστω και στο ελάχιστο την επίθεση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ξεπούλησε τη διεθνή του αξιοπιστία», λέει ο  πρόεδρος του κοινοβουλίου
LIFO NEWSROOM