Πρωτοφανή μέτρα ασφάλειας στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων από τον Τραμπ

Πρωτοφανή μέτρα ασφάλειας στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων από τον Τραμπ Facebook Twitter
0

Πρωτοφανή θα είναι τα μέτρα ασφάλειας στην τελετή ανάληψης των προεδρικών καθηκόντων από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, οι οποίοι συμμετέχουν στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή τους, σχολιάζει η εφημερίδα “The New York Times.”

 

Στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας εμπλέκονται περισσότερες από τριάντα αμερικανικές υπηρεσίες, οι οποίες προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο της πραγματοποίησης μεγάλων διαδηλώσεων στην Ουάσιγκτον, ενώ από την άλλη μεριά, αναμένεται ότι θα φτάσουν στην αμερικανική πρωτεύουσα περίπου ένα εκατομμύριο υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

 

Οι υπηρεσίες ασφάλειας των ΗΠΑ προβληματίζονται για το ενδεχόμενο συγκρούσεων μεταξύ ομάδων Αμερικανών ψηφοφόρων που εξακολουθούν να παραμένουν διχασμένοι μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Νοεμβρίου, την ίδια στιγμή που εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους, στην αμερικανική πρωτεύουσα.

 

Στο επίπεδο της ασφάλειας εκτιμάται ότι το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων θα δοκιμάσει το σύστημα ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής γύρω από την Ουάσιγκτον, το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, λειτουργεί ήδη στα όρια της αντοχής του.

 

Ανησυχίες είχαν εκφραστεί και για τη δεύτερη ορκωμοσία του Τζορτζ Μπους του νεώτερου το 2005, που ήταν η πρώτη μετά τα πολλαπλά τρομοκρατικά πλήγματα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, αλλά και το 2009, που έγινε η μεταβίβαση της προεδρικής εξουσίας των ΗΠΑ στον Μπαράκ Ομπάμα, τον πρώτο Αφροαμερικανό που ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα.

 

Η αρμόδια υπηρεσία (the National Park Service) που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση περιοχών δημόσιας πρόσβασης στην Ουάσιγκτον, έχει δεχτεί ήδη 23 αιτήσεις για τη διοργάνωση εκδηλώσεων υπέρ ή κατά της άσκησης της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ. Με δεδομένη την εμπειρία των προηγούμενων τελετών ανάληψης προεδρικών καθηκόντων, η υπηρεσία ελάμβανε αιτήματα τα οποία ήταν μετρημένα στα δάκτυλα των χεριών, σημειώνει η εφημερίδα "The New York Times.".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι μεταξύ των θυμάτων

Διεθνή / Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν

Το Ισραήλ στόχευσε και χτύπησε το νοσοκομείο Νάσερ - Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως το δεύτερο πλήγμα εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM
Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος της νεότερης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Διεθνή / Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος μιας 21χρονης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Η Σάρλοτ Γουόκερ δεν δίστασε να μιλήσει και για τη διαμάχη της με την πρόεδρο του κόμματος One Nation, Πολίν Χάνσον, η οποία την είχε αποκαλέσει «βρέφος στην πάνα»
LIFO NEWSROOM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Διεθνή / Τουρκία: Πρόστιμο στον υπουργό Μεταφορών που έτρεχε με 225 χιλιόμετρα την ώρα - Ανέβασε και βίντεο στα social

Το βίντεο, με λαϊκή μουσική υπόκρουση και αποσπάσματα από ομιλία του Τούρκου προέδρου να εξαίρει τις κυβερνητικές υποδομές, δείχνει το κοντέρ του αυτοκινήτου
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν το δεύτερο πλήγμα του Ισραήλ εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM
Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Διεθνή / Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Ο Κατζίκι, ο πέμπτος τυφώνας που πλήττει το Βιετνάμ φέτος, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θάλασσα, στον Κόλπο του Τονκίν, όπου προκαλεί κύματα ύψους ως και 9,5 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Διεθνή / Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι «το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούτι θα πληρώσει πολύ ακριβά για τις επιθέσεις του εναντίον του κράτους του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM