Πρώτη φορά μεγάλος λευκός καρχαρίας στη θάλασσα της Ισπανίας

Πρώτη φορά μεγάλος λευκός καρχαρίας στη θάλασσα της Ισπανίας Facebook Twitter
1

Η εμφάνιση ενός μεγάλου λευκού καρχαρία στα ανοιχτά της Μαγιόρκας αναστάτωσε τους κατοίκους του νησιού, που είχαν να δουν καρχαρία στην περιοχή περισσότερα από 30 χρόνια.


Ο «τρόμος των ψαριών» εντοπίστηκε την Πέμπτη από μέλη μίας ομάδας θαλάσσιων ερευνών, στη Θάλασσα των Βαλεαρίδων.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας Alnitak, Ρικάρντο Σαγκαρμινάγκα ο καρχαρίας κολυμπούσε σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τις ακτές της Καμπρέρα, στα δυτικά της Μαγιόρκα.


«Είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη παρουσία λευκού καρχαρία στα Ισπανικά νερά εδώ και τριάντα χρόνια», λέει ο ίδιος.

Η ομάδα Alnitak συνάντησε τον καρχαρία ενώ κατευθυνόταν στα ανοικτά για να συλλέξει στοιχεία για την θαλάσσια πανίδα και την μόλυνση από τα μικροπλαστικά στην περιοχή.


Και τα δέκα μέλη που επέβαιναν στο πλοίο είχαν την τύχη να παρατηρήσουν τον θηρευτή των θαλασσών ενώ ο βιολόγος και φιλμογράφος Φερνάρντο Μιρόνες ανάρτησε φωτογραφία του καρχαρία υποσχόμενος πως σύντομα θα δημοσιοποιήσει και το βίντεο με τις βουτιές του καρχαρία.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωδικός «Aurora» για τη Γάζα: Η εμπλοκή της BCG στο σχέδιο Τραμπ για μετεγκατάσταση Παλαιστινίων

Διεθνή / Κωδικός «Aurora» για τη Γάζα: Η εμπλοκή της BCG στο σχέδιο Τραμπ για μετεγκατάσταση Παλαιστινίων

Το έργο κόστισε 4 εκατ. δολάρια και περιελάμβανε την ίδρυση του GHF - Η εταιρεία κολοσσός αποκήρυξε την εμπλοκή της, μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν οι θάνατοι εκατοντάδων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν είναι πια και τόσο σπανιοι. Εδώ ένας (πολύ) μεγάλος που πιαστηκε πριν 30 περίπου χρόνια σε ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ παραλία στην Χαλκιδική:http://www.olathessaloniki.com/2012/07/6.html