Πρόεδρος Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ: Ζητά μέτρα lockdown και για τους εμβολιασμένους

Στιγμιότυπο από το Βερολίνο Facebook Twitter
AP Photo/Markus Schreiber
0

Μέτρα lockdown - και για τους εμβολιασμένους - ζητά ο πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ.

Ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου προειδοποιεί ότι ο Κανόνας 2G (πρόσβασης για εμβολιασμένους και ιαθέντες) δεν επαρκεί πλέον για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας. «Εάν σε μία μέρα μολυνθούν 50.000 άτομα, 400 από αυτά θα πεθάνουν», δηλώνει ο Βίλερ στην «Die Zeit», τονίζοντας ότι «όλα όσα κάνουμε σήμερα θα έχουν αποτέλεσμα μόνο σε δύο ή τρεις εβδομάδες». 

Ο Κανόνας 2G «είναι σημαντικός, αλλά στην τρέχουσα κατάσταση, αυτό δυστυχώς δεν είναι αρκετό», υπογραμμίζει, ζητώντας να περιοριστούν οι επαφές, να ακυρωθούν μεγάλες εκδηλώσεις, να διευκολυνθεί η εργασία από το σπίτι, να μειωθεί ο αριθμός των θεατών στα διάφορα θεάματα και κυρίως να κλείσουν τελείως οι «εστίες» μόλυνσης, όπως τα μπαρ και τα κλαμπ.

Όπως εξηγεί ακόμη ότι ο αριθμός των ανεμβολίαστων ανέρχεται στη Γερμανία σε περίπου 15 εκατομμύρια και η κινητικότητα είναι πλέον πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με πέρυσι. Γι’ αυτό και ο κορωνοϊός εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. «Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι τα τρέχοντα δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων είναι ελλιπή και ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος», τονίζει.

Αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο Βίλερ υποστηρίζει ότι «κάτι τέτοιο δεν θα ήταν το σωστό μέτρο», παραπέμποντας ταυτόχρονα και στη σύσταση του ΠΟΥ, ότι «εφόσον έχουν δοκιμαστεί όλα και ένα μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να μη θέλει να εμβολιαστεί, τότε δεν πρέπει να αποκλειστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός». Αυτή την άποψη την συμμερίζομαι κι εγώ, καταλήγει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ