Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες επιθέσεις στο Κίεβο - «Τουλάχιστον ένας νεκρός» και διακοπές ρεύματος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες επιθέσεις στο Κίεβο - «Τουλάχιστον ένας νεκρός» και διακοπές ρεύματος Facebook Twitter
0

Νέες επιθέσεις κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας αναφέρθηκαν πριν από λίγο. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, χτυπήθηκε μια εγκατάσταση υποδομής της πόλης, ενώ αναφέρθηκαν και εκρήξεις σε άλλες περιοχές, μεταξύ αυτών και κατοικημένες. 

Ο ίδιος έκανε έκκληση στους πολίτες να βρουν ασφαλή καταφύγια. 

Οι αρχές του Κιέβου έκαναν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό από τις τελευταίες ρωσικές επιδρομές. Άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε.

O υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας επιβεβαίωσε τις νέες πυραυλικές επιθέσεις, σημειώνοντας πως «η Ρωσία πρέπει να αναγνωριστεί ως κράτος-τρομοκράτης».

Λίγο νωρίτερα, είχε σημάνει στην Ουκρανία συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές, εν μέσω αναφορών για εκρήξεις σε διάφορες περιοχές. 

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ρωσία έχει εντατικοποιήσει τις επιθέσεις στα ουκρανικά δίκτυα ενέργειας, μετά από μια σειρά αποτυχιών στο ουκρανικό μέτωπο. 

Με πληροφορίες από BBC/Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM