Πέθανε ο Ραβί Σανκάρ

Πέθανε ο Ραβί Σανκάρ Facebook Twitter
Mε τον Τζορτζ Χάρισον, των Beatles
2

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο τραγουδοποιός και  βιρτουόζος του ινδικού οργάνου σιτάρ Ravi Shankar.

Ο Σανκάρ άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο στο Σαν Ντιέγκο, όπως ανακοίνωσαν τα ινδικά ΜΜΕ.

Ο Ραβί Σανκάρ γεννήθηκε στις 7 Απριλίου 1920 στην ιερή πόλη της Μπενάρες, σήμερα γνωστής ως Βαρανάσι και ήταν ο νεότερος από τους πέντε γιους της οικογένειά του.

 

Μαθήτευσε κοντά στο μεγάλο Ινδό μουσικό Ουστάντ Αλλαουντίν Χαν και έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν δίδαξε το σιτάρ στον Τζορτζ Χάρισον των Beatles. Τα σκαθάρια χρησιμοποίησαν στη συνέχεια το όργανο αυτό στις ηχογραφήσεις των τραγουδιών τους.

Το «σκαθάρι» Τζορτζ Χάρισον τον είχε αποκαλέσει «νονό της παγκόσμιας μουσικής»

Η αναγνώριση του Σανκάρ ως μετρ του σιτάρ οφείλεται στην εξαιρετική τεχνική του, τη δημιουργικότητα του και το ευρύ φάσμα της μουσικότητάς του. Στη Δύση, το όνομά του αποτελεί συνώνυμο της μουσικής της Ινδίας.

Κόρη του είναι η διάσημη ερμηνεύτρια Νόρα Τζόουνς.

*Διαβάστε επίσης για τη συνέντευξη που είχε δώσει οργισμένος, εναντίον των Beatles: "Δεν ήθελα να γίνω pop star για τους χίπηδες"

 

 

 

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Μεγαλος δασκαλος πραγματικα.Τον ειχα δει πριν αρκετα χρονια στην Αθηνα.Εχει ενα μοναδικο τροπο να κανει ηχους που ειναι ξενοι προς εσενα, να φανταζουν τοσο οικειοι.Ειναι θρυλος, και οι θρυλοι δεν πεθαινουν.