Το Παρίσι στα λευκά - Έκλεισε ο πύργος του Άιφελ

Το Παρίσι στα λευκά - Έκλεισε ο πύργος του Άιφελ Facebook Twitter
0

Οι φωτογραφίες από το Παρίσι στα λευκά είναι υπέροχες, αλλά τα προβλήματα δεν λείπουν.

Ο πύργος του Άιφελ έκλεισε σήμερα για τους επισκέπτες εξαιτίας των σφοδρών καιρικών φαινομένων που επικρατούν στη γλλική πρωτεύουσα ενώ χιονίζει στη μισή χώρα.

«Εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών, ο πύργος του Άιφελ έκλεισε για όλους τους επισκέπτες μας», ανακοίνωσε μέσω του Twitter η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το διάσημο μνημείο, ενώ το Παρίσι και τα γύρω προάστιά του έχουν τεθεί από τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία σε «πορτοκαλί επιφυλακή».

Η εταιρεία εκμετάλλευσης του πύργου του Άιφελ, ο οποίος υποδέχθηκε το 2017 περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν «την εξέλιξη της κατάστασης» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η έφοδος του χειμώνα εντάθηκε σήμερα στη Γαλλία, με χιόνι και παγετό στις πεδιάδες και θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

«Θα είναι μια αληθινή εισβολή του χειμώνα, καθυστερημένη αλλά πολύ πραγματική, με τη συνάντηση ενός ψυχρού κύματος που έρχεται από τις σκανδιναβικές χώρες και μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής που ανεβαίνει από νότο», εξήγησε ο μετεωρολόγος Σεμπαστιάν Λεάς ανακοινώνοντας «το πρώτο αξιοσημείωτο επεισόδιο χιονόπτωσης της σεζόν».

Στην πρωτεύουσα, το χιόνι που έκανε χθες την εμφάνισή του, αλλά «όχι με σημαντικό τρόπο», συνέχισε σήμερα να πέφτει.

Στην περιοχή του Παρισιού αναμένεται να φθάσει σε ύψος τα πέντε με δέκα εκατοστά.

Το θερμόμετρο μπορεί κατά τόπους, κυρίως στην κεντρική Γαλλία, να πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.

Είκοσι δύο διαμερίσματα ενεργοποίησαν τον «συναγερμό μεγάλου ψύχους» για τη φιλοξενία των αστέγων. Στην περιοχή του Παρισιού, ο νομάρχης δημιούργησε έναν «πυρήνα κρίσης».

Στο Καλαί (βόρεια Γαλλία), κοντέινερ και δύο υπόστεγα πρόκειται να υποδεχθούν μετανάστες.

Η αντίθεση με τις τελευταίες εβδομάδες είναι μεγάλη. Ο Ιανουάριος ήταν ο πιο ήπιος εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα και βροχοπτώσεις ρεκόρ προκάλεσαν πλημμύρες σε πολλές περιοχές, κυρίως του Σηκουάνα στο Παρίσι.

Το Παρίσι στα λευκά - Έκλεισε ο πύργος του Άιφελ Facebook Twitter
Το Παρίσι στα λευκά - Έκλεισε ο πύργος του Άιφελ Facebook Twitter
Το Παρίσι στα λευκά - Έκλεισε ο πύργος του Άιφελ Facebook Twitter
Το Παρίσι στα λευκά - Έκλεισε ο πύργος του Άιφελ Facebook Twitter
Το Παρίσι στα λευκά - Έκλεισε ο πύργος του Άιφελ Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM