Πακιστάν: Πυροβόλησε θανάσιμα το 7 ημέρων κοριτσάκι του επειδή ήθελε αγόρι

Πακιστάν: Πυροβόλησε θανάσιμα το 7 ημέρων κοριτσάκι του επειδή ήθελε αγόρι Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash/Αρχείου
0

Η αστυνομία στο Πακιστάν αναζητά έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται ως ύποπτος για τη δολοφονία της μόλις 7 ημερών κόρης του.

Τα κίνητρα του δράστη φέρεται να είναι σεξιστικά, καθώς ο ίδιος ήθελε το πρωτότοκό του παιδί να είναι αγόρι και όχι κορίτσι.

Το μωρό λεγόταν Jannat, που στα Ουρντού σημαίνει παράδεισος. Ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε το μωρό, τη Δευτέρα, πολλές φορές, σύμφωνα με την αστυνομία στην κεντρική πόλη Mianwali αλλά και δήλωση συγγενή του μωρού.

«Γεννήθηκε ένα κοριτσάκι. (Εκείνος) εξοργίστηκε», είπε στο Reuters ο Χινταγιτουλάχ Χαν, θείος της μητέρας του μωρού, καταγγέλλοντας τον πατέρα.

Η αστυνομία είπε ότι η αυτοψία διαπίστωσε ότι το μωρό χτυπήθηκε με πέντε σφαίρες και πέθανε ακαριαία.

«Προσπαθούμε να συλλάβουμε τον κατηγορούμενο που είναι ακόμα ελεύθερος», είπε ο αστυνομικός Χαγιατουλάχ Καν.

Η δολοφονία πυροδότησε την οργή του κοινού, ειδικά μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του μωρού λίγες στιγμές μετά τον πυροβολισμό αλλά και αργότερα από την κηδεία του.

«Και ακόμα ρωτούν τι είναι τα δικαιώματα των γυναικών; Γιατί χρειαζόμαστε τα δικαιώματα των γυναικών; Γιατί γιορτάζεται η ημέρα της γυναίκας;»  ανέφερε στο Twitter, η Φάτιμα Σουχάιλ. «Γιατί της αρνήθηκαν το δικαίωμα να ζήσει;»

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι τα κορίτσια και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν τακτική βία για διάφορους λόγους στο Πακιστάν, το οποίο βρίσκεται τρεις θέσεις πάνω από την τελευταία θέση στον Δείκτη Χάσματος των Φύλων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2021.

Η βρεφοκτονία γυναικών είναι επίσης ευρέως διαδεδομένη, λένε οι αρμόδιες οργανώσεις.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η πλειονότητα από τα 500 πτώματα βρεφών που βρέθηκαν πεταμένα στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, ήταν κορίτσια, σύμφωνα με τον Φαισάλ Έντι, επικεφαλής της μεγαλύτερης φιλανθρωπικής ομάδας κοινωνικής πρόνοιας στην πόλη.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Διεθνή / Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Οι σκηνές έξω από τα κλειδωμένα γραφεία των Ρεπουμπλικανών μαρτυρούν το χάος που επικρατεί στη γαλλική πολιτική σκηνή, μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών
NEWSROOM