Πακιστάν: Ο σύζυγός της καθαιρέθηκε και εκείνη βάζει υποψηφιότητα για τη θέση του

Πακιστάν: Ο σύζυγός της καθαιρέθηκε και εκείνη βάζει υποψηφιότητα για τη θέση του Facebook Twitter
0

Η σύζυγος του καθαιρεθέντος Πακιστανού πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ θα είναι υποψήφια στις εκλογές για την αναπλήρωση της βουλευτικής έδρας που ο σύζυγός της υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τον περασμένο μήνα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο τον απέκλεισε από τα δημόσια αξιώματα, δήλωσαν αξιωματούχοι του κόμματος.


Η Καλσούμ Ναουάζ Σαρίφ θα είναι η υποψήφια του κόμματος Πακιστανικός Μουσουλμανικός Σύνδεσμος-Ναουάζ στην αναπληρωματική εκλογή που θα διεξαχθεί σε περίπου 45 ημέρες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος του Σαρίφ Ασίφ Κιρμάνι.


«Καταθέσαμε τα χαρτιά της υποψηφιότητας της κ. Καλσούμ Ναουάζ Σαρίφ», δήλωσε ο Κιρμάνι. Η ανακοίνωση έγινε ενώ ο Ναουάζ Σαρίφ ηγείται ενός «καραβανιού επιστροφής» στη Λαχόρη στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες υποστηρικτές του που διαμαρτύρονται για την καθαίρεσή του από το ανώτατο δικαστήριο εξαιτίας εισοδήματος το οποίο δεν είχε δηλώσει. Ο Σαρίφ χαρακτήρισε την καθαίρεσή του άδικη.


Η Καλσούμ, η οποία δεν έχει θέσει ποτέ υποψηφιότητα για κάποιο αξίωμα, θα διεξαγάγει προεκλογική εκστρατεία στο πολιτικό προπύργιο του Σαρίφ στη Λαχόρη, όπου ο σύζυγός της δεν έχει χάσει ποτέ.


«Θεού θέλοντος, θα κερδίσουμε αυτή την έδρα με μεγάλη πλειοψηφία», δήλωσε ο Μουχάμαντ Σαφντάρ, γαμπρός του Σαρίφ και βουλευτής, ο οποίος στεκόταν δίπλα στον Κιρμάνι.


Την περασμένη εβδομάδα, το κυβερνών κόμμα του Σαρίφ εξέλεξε για πρωθυπουργό έναν από τους ανθρώπους του Σαρίφ, τον Σαχίντ Χακάν Αμπάσι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ