Πακιστάν: Ο σύζυγός της καθαιρέθηκε και εκείνη βάζει υποψηφιότητα για τη θέση του

Πακιστάν: Ο σύζυγός της καθαιρέθηκε και εκείνη βάζει υποψηφιότητα για τη θέση του Facebook Twitter
0

Η σύζυγος του καθαιρεθέντος Πακιστανού πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ θα είναι υποψήφια στις εκλογές για την αναπλήρωση της βουλευτικής έδρας που ο σύζυγός της υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τον περασμένο μήνα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο τον απέκλεισε από τα δημόσια αξιώματα, δήλωσαν αξιωματούχοι του κόμματος.


Η Καλσούμ Ναουάζ Σαρίφ θα είναι η υποψήφια του κόμματος Πακιστανικός Μουσουλμανικός Σύνδεσμος-Ναουάζ στην αναπληρωματική εκλογή που θα διεξαχθεί σε περίπου 45 ημέρες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος του Σαρίφ Ασίφ Κιρμάνι.


«Καταθέσαμε τα χαρτιά της υποψηφιότητας της κ. Καλσούμ Ναουάζ Σαρίφ», δήλωσε ο Κιρμάνι. Η ανακοίνωση έγινε ενώ ο Ναουάζ Σαρίφ ηγείται ενός «καραβανιού επιστροφής» στη Λαχόρη στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες υποστηρικτές του που διαμαρτύρονται για την καθαίρεσή του από το ανώτατο δικαστήριο εξαιτίας εισοδήματος το οποίο δεν είχε δηλώσει. Ο Σαρίφ χαρακτήρισε την καθαίρεσή του άδικη.


Η Καλσούμ, η οποία δεν έχει θέσει ποτέ υποψηφιότητα για κάποιο αξίωμα, θα διεξαγάγει προεκλογική εκστρατεία στο πολιτικό προπύργιο του Σαρίφ στη Λαχόρη, όπου ο σύζυγός της δεν έχει χάσει ποτέ.


«Θεού θέλοντος, θα κερδίσουμε αυτή την έδρα με μεγάλη πλειοψηφία», δήλωσε ο Μουχάμαντ Σαφντάρ, γαμπρός του Σαρίφ και βουλευτής, ο οποίος στεκόταν δίπλα στον Κιρμάνι.


Την περασμένη εβδομάδα, το κυβερνών κόμμα του Σαρίφ εξέλεξε για πρωθυπουργό έναν από τους ανθρώπους του Σαρίφ, τον Σαχίντ Χακάν Αμπάσι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Τι είναι, ποια η δικαιοδοσία - Ο Πούτιν ανάμεσα στα εκκρεμή εντάλματα σύλληψης

Διεθνή / Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Τι είναι, ποια η δικαιοδοσία του - Ο Πούτιν ανάμεσα στα εκκρεμή εντάλματα σύλληψης

Αν και το αίτημα για τα εντάλματα σύλληψης των Μπενιαμίν Νετανιάχου και Γιοάβ Γκάλαντ πρέπει να εγκριθεί από τους δικαστές του ΔΠΔ, η ανακοίνωση του Καρίμ Καν αποτελεί πλήγμα για την κυβέρνηση του Ισραήλ και πιθανότατα θα τροφοδοτήσει τη διεθνή κριτική για την πολεμική στρατηγική του στη Γάζα.
NEWSROOM
Τι σημαίνει το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τον Νετανιάχου

Διεθνή / Τι σημαίνει για Νετανιάχου και Χαμάς το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Οι κατηγορίες εναντίον του Νετανιάχου και του Γκάλαντ περιλαμβάνουν «την πρόκληση εξόντωσης, πρόκληση πείνας ως μέθοδος πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης των προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας, σκόπιμης στόχευσης αμάχων σε σύγκρουση»
NEWSROOM
Πενθήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Eθνικό πένθος σε Ιράν και Πακιστάν για τον θάνατο Ραϊσί

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κήρυξε πενθήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του προέδρου - Η εθνική σημαία του Πακιστάν κυματίζει μεσίστια στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Ισλαμαμπάντ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η πλουσιότερη Αυστραλή και τα υπόλοιπα αμφιλεγόμενα πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Πολιτισμός / Η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας και τα άλλα «κακόγουστα» πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Οι αμφιλεγόμενες προσωπογραφίες των ανθρώπων που διαμόρφωσαν την Αυστραλία και τον κόσμο - «Η δουλειά μου θέλει να κάνει το κοινό να σκεφτεί την επιρροή και τα προνόμια κάποιων ανθρώπων»
NEWSROOM