Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Πτώση έως και 80% στις αφίξεις - «Η χειρότερη κρίση των τελευταίων 70 ετών»

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Πτώση έως και 80% στις αφίξεις - «Η χειρότερη κρίση των τελευταίων 70 ετών» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο αριθμός των διεθνών τουριστικών αφίξεων ενδέχεται να κατρακυλήσει από 60% έως 80% το 2020, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Σε ανακοίνωσή του, το σώμα των Ηνωμένων Εθνών για τον τουρισμό τονίζει πως οι εκτεταμένοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, η υπολειτουργία των αεροδρομίων και το κλείσιμο των συνόρων στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση εξάπλωσης του κορωνοϊού, προκάλεσαν τη χειρότερη διεθνή κρίση τουρισμού εδώ και εβδομήντα χρόνια - οπότε και ξεκίνησε η καταγραφή των αντίστοιχων δεδομένων.

Οι αφίξεις τουριστών υποχώρησαν κατά 22% το πρώτο τρίμηνο του 2020 και κατά 57% μόνο εντός Μαρτίου, με τις σοβαρότερες μειώσεις να καταγράφονται σε Ασία και Ευρώπη.

«Ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία άνευ προηγουμένου υγειονομική και οικονομική κρίση. Ο τουρισμός έχει πληγεί σοβαρά, με εκατομμύρια θέσεις εργασίας να βρίσκονται σε κίνδυνο, σε έναν από τους πιο, υψηλής έντασης, εργασιακούς τομείς της παγκόσμιας οικονομίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, Ζουράμπ Πολολικασβίλι (Zurab Pololikashvili).

Με τις περισσότερες πτήσεις καθηλωμένες, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, στα τέλη του 2019 στην Κίνα, οι αερομεταφορές έχουν πληγεί περισσότερο. Ωστόσο, η κρίση έχει κλονίσει σοβαρά και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τους φορείς της κρουαζιέρας και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το μέγεθος της ζημιάς στον παγκόσμιο τουρισμό θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια των ταξιδιωτικών περιορισμών και των κλειστών συνόρων.

Σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο, οι διεθνείς αφίξεις αναμένεται να μειωθούν κατά (μόλις) 58% αν οι ταξιωδιωτικοί περιορισμοί αρχίσουν να χαλαρώνουν στις αρχές Ιουλίου.

Αν, ωστόσο, τα μέτρα ασφαλείας για αεροδρόμια και σύνορα αρχίσουν να αίρονται αρχές Δεκεμβρίυου, η πτώση στις διεθνείς αφίξεις θα ξεπεράσει το 78%.

Παγκοσμίως, η κρίση αυτή συνιστά απειλή για το βιοπορισμό τουλάχιστον 120 εκατομμύριων ανθρώπων που συνδέχονται άμεσα με την τουριστική βιομηχανία ενώ η απώλεια εσόδων από τον τουρισμό εκτιμάται μεταξύ 840 δισ. έως και πάνω από 1 τρισ.ευρώ.

Με πληφορορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM