Ουκρανία: Πόρτα-πόρτα οπλισμένοι στρατιώτες ζητούν από πολίτες να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα

Ουκρανία: Πόρτα-πόρτα οπλισμένοι στρατιώτες ζητούν από πολίτες να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ουκρανοί αναφέρουν ότι ένοπλοι στρατιώτες πηγαίνουν πόρτα-πόρτα σε κατεχόμενες περιοχές της χώρας για να συλλέξουν ψήφους για τα δημοψηφίσματα που πραγματοποιούνται στις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές.

«Πρέπει να απαντήσεις προφορικά και ο στρατιώτης σημειώνει την απάντηση στο φύλλο και το κρατάει», δήλωσε στο BBC μια γυναίκα στο Ενερχοντάρ.

Στη νότια Χερσώνα, Ρώσοι στρατιώτες με μια κάλπη στο κέντρο της πόλης στήθηκαν για να συλλέξουν τις ψήφους των πολιτών. 

Η ψηφοφορία από πόρτα σε πόρτα γίνεται για λόγους «ασφάλειας», λένε τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. «Η ψηφοφορία κατ' οίκον θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στις 27 Σεπτεμβρίου», ανέφερε το Tass. «Τις υπόλοιπες ημέρες, η ψηφοφορία θα οργανωθεί σε κοινότητες και με τρόπο πόρτα-πόρτα».

Μια γυναίκα στη Μελιτόπολη δήλωσε στο BBC ότι δύο τοπικοί συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων έφτασαν μαζί με δύο Ρώσους στρατιώτες στο διαμέρισμα των γονιών της, για να τους δώσουν ένα ψηφοδέλτιο για να υπογράψουν.

«Ο μπαμπάς μου έβαλε "όχι" [στην ένταξή του στη Ρωσία]», είπε η γυναίκα. «Η μητέρα μου στεκόταν κοντά και ρώτησε τι θα συνέβαινε αν έβαζε "όχι". Της είπαν: «Τίποτα». Ωστόσο, όπως αναφέρει η γυναίκα «η μαμά μου ανησυχεί ότι οι Ρώσοι θα τους καταδιώξουν». Η γυναίκα είπε επίσης ότι υπήρχε ένα ψηφοδέλτιο για όλο το νοικοκυριό και όχι ανά άτομο. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι ανακοίνωσε ότι δύο αγάλματα που απεικονίζουν τον Δία και την Αφροδίτη ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο
NEWSROOM