Οργή αλλά και ζήτηση για το πρώτο ξενοδοχείο με θέα αιχμάλωτες πολικές αρκούδες

Οργή αλλά και ζήτηση για το πρώτο ξενοδοχείο με θέα αιχμάλωτες πολικές αρκούδες Facebook Twitter
0

Το «πρώτο ξενοδοχείο με πολικές αρκούδες» στον κόσμο, έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις και σχόλια για την εκμετάλλευση των ζώων που ζουν κάτω από αφύσικες και δυνητικά επιβλαβείς συνθήκες.



Το Polar Bear Hotel στη βορειοανατολική επαρχία Heilongjiang τη Κίνας, υπόσχεται 24ωρη θέα με πολικές αρκούδες από τα 21 δωμάτιά του. Το ξενοδοχείο είναι τμήμα του θεματικού πάρκου Harbin Polarland στην πόλη Harbin και φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο δείχνουν πολικές αρκούδες σε κλειστό χώρο με ψεύτικο πάγο και μικρές πισίνες νερού. 

Οργή αλλά και ζήτηση για το πρώτο ξενοδοχείο με θέα αιχμάλωτες πολικές αρκούδες Facebook Twitter
Οργή αλλά και ζήτηση για το πρώτο ξενοδοχείο με θέα αιχμάλωτες πολικές αρκούδες Facebook Twitter


Σύμφωνα με τον Guardian, 33 στρώσεις ενισχυμένου γυαλιού, προστατεύουν τους επισκέπτες από τις πολικές αρκούδες. Στον απόηχο των έντονων επικρίσεων για τις συνθήκες διαβίωσης των αρκούδων, η εκπρόσωπος του θεματικού πάρκου Yang Liu, υποστήριξε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ότι ο κλειστός χώρος είναι «μόνο τμήμα μιας μεγαλύτερης έκτασης για τις αρκούδες» και τα άγρια ζώα βγαίνουν εκτός, «όταν το επιτρέπει η θερμοκρασία και η ποιότητα του αέρα».

H Liu λέει πως η ζήτηση για διαμονή είναι «πολύ υψηλή» και όλα τα δωμάτια είναι «κλεισμένα» από επισκέπτες για όλη τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου. Οι τιμές για μία διανυκτέρευση ανά άτομο κυμαίνονται από 290 δολάρια έως 351 δολάρια.

Οι εικόνες έχουν προκαλέσει διεθνή οργή από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, που καταγγέλλουν ότι τα ζώα παραμένουν εγκλωβισμένα σε κλειστούς χώρους. 

«Οι πολικές αρκούδες ανήκουν στην Αρκτική, όχι σε ζωολογικούς κήπους ή γυάλινα κουτιά σε ενυδρεία και σίγουρα όχι σε ξενοδοχεία», λέει ο αντιπρόεδρος της PETA, Τζέισον Μπέικερ που εξηγεί ότι τα ζώα αυτά, ελεύθερα, παραμένουν δραστήρια για 18 ώρες την ημέρα και καλύπτουν αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων «απολαμβάνοντας την αληθινή ζωή».

«Κενά στους νόμους προστασίας της Άγριας Ζωής στην Κίνα, επιτρέπουν σε επιχειρήσεις να εκμεταλλεύονται ζώα χωρίς να νοιάζονται για την ποιότητα της ζωής τους», λέει ο εκπρόσωπος του κινεζικού Δικτύου Προστασίας Ζώων.  Παρά τις αντιδράσεις το πάρκο Harbin Polarland επιμένει ότι οι πολικές αρκούδες είναι ασφαλείς και οι συνθήκες διαβίωσής τους αποδεκτές. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM
Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM