Οργή αλλά και ζήτηση για το πρώτο ξενοδοχείο με θέα αιχμάλωτες πολικές αρκούδες

Οργή αλλά και ζήτηση για το πρώτο ξενοδοχείο με θέα αιχμάλωτες πολικές αρκούδες Facebook Twitter
0

Το «πρώτο ξενοδοχείο με πολικές αρκούδες» στον κόσμο, έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις και σχόλια για την εκμετάλλευση των ζώων που ζουν κάτω από αφύσικες και δυνητικά επιβλαβείς συνθήκες.



Το Polar Bear Hotel στη βορειοανατολική επαρχία Heilongjiang τη Κίνας, υπόσχεται 24ωρη θέα με πολικές αρκούδες από τα 21 δωμάτιά του. Το ξενοδοχείο είναι τμήμα του θεματικού πάρκου Harbin Polarland στην πόλη Harbin και φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο δείχνουν πολικές αρκούδες σε κλειστό χώρο με ψεύτικο πάγο και μικρές πισίνες νερού. 

Οργή αλλά και ζήτηση για το πρώτο ξενοδοχείο με θέα αιχμάλωτες πολικές αρκούδες Facebook Twitter
Οργή αλλά και ζήτηση για το πρώτο ξενοδοχείο με θέα αιχμάλωτες πολικές αρκούδες Facebook Twitter


Σύμφωνα με τον Guardian, 33 στρώσεις ενισχυμένου γυαλιού, προστατεύουν τους επισκέπτες από τις πολικές αρκούδες. Στον απόηχο των έντονων επικρίσεων για τις συνθήκες διαβίωσης των αρκούδων, η εκπρόσωπος του θεματικού πάρκου Yang Liu, υποστήριξε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ότι ο κλειστός χώρος είναι «μόνο τμήμα μιας μεγαλύτερης έκτασης για τις αρκούδες» και τα άγρια ζώα βγαίνουν εκτός, «όταν το επιτρέπει η θερμοκρασία και η ποιότητα του αέρα».

H Liu λέει πως η ζήτηση για διαμονή είναι «πολύ υψηλή» και όλα τα δωμάτια είναι «κλεισμένα» από επισκέπτες για όλη τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου. Οι τιμές για μία διανυκτέρευση ανά άτομο κυμαίνονται από 290 δολάρια έως 351 δολάρια.

Οι εικόνες έχουν προκαλέσει διεθνή οργή από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, που καταγγέλλουν ότι τα ζώα παραμένουν εγκλωβισμένα σε κλειστούς χώρους. 

«Οι πολικές αρκούδες ανήκουν στην Αρκτική, όχι σε ζωολογικούς κήπους ή γυάλινα κουτιά σε ενυδρεία και σίγουρα όχι σε ξενοδοχεία», λέει ο αντιπρόεδρος της PETA, Τζέισον Μπέικερ που εξηγεί ότι τα ζώα αυτά, ελεύθερα, παραμένουν δραστήρια για 18 ώρες την ημέρα και καλύπτουν αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων «απολαμβάνοντας την αληθινή ζωή».

«Κενά στους νόμους προστασίας της Άγριας Ζωής στην Κίνα, επιτρέπουν σε επιχειρήσεις να εκμεταλλεύονται ζώα χωρίς να νοιάζονται για την ποιότητα της ζωής τους», λέει ο εκπρόσωπος του κινεζικού Δικτύου Προστασίας Ζώων.  Παρά τις αντιδράσεις το πάρκο Harbin Polarland επιμένει ότι οι πολικές αρκούδες είναι ασφαλείς και οι συνθήκες διαβίωσής τους αποδεκτές. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM