ΟΗΕ: 191.000 άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια στην Ινδονησία

ΟΗΕ: 191.000 άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια στην Ινδονησία Facebook Twitter
EPA/MAST IRHAM
0

Ο ΟΗΕ τόνισε σήμερα πως 191.000 άνθρωποι έχουν ανάγκη επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ινδονησία, μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν ο σεισμός και το τσουνάμι. 

Περίπου 46.000 παιδιά και 14.000 ηλικιωμένοι, οι πιο ευάλωτοι πληθυσμοί που συχνά κατοικούν μακριά από τα αστικά κέντρα όπου η κυβέρνηση επικεντρώνει τις προσπάθειές της, έχουν ανάγκη αρωγής, επισημαίνει το Γραφείο του ΟΗΕ για τον συντονισμό ανθρωπιστικών υποθέσεων. 

Τουλάχιστον 832 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν το νησί Σουλαουέζι στην Ινδονησία την Παρασκευή, ενώ οι διασώστες δίνουν μάχη ενάντια στον χρόνο για να εντοπίσουν τυχόν ζωντανούς στα ερείπια.

Οι αρχές αναμένουν ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη υψηλότερος καθώς μεγάλο μέρος της πληγείσας περιοχής δεν είναι ακόμη προσβάσιμο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Ινδονησίας απηύθυνε έκκληση για διεθνή βοήθεια.

Δεκάδες ανθρωπιστικές οργανώσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν ανακοινώσει ότι είναι έτοιμες να προσφέρουν έκτακτη βοήθεια, όμως αντιμετωπίζουν δυσκολίες καθώς οι δρόμοι είναι κατεστραμμένοι και τα αεροδρόμια έχουν υποστεί ζημιές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM