ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Οι τζιχαντιστές δίνουν στη δημοσιότητα φωτογραφία της βόμβας που έριξε το ρωσικό airbus

Οι τζιχαντιστές δίνουν στη δημοσιότητα φωτογραφία της βόμβας που έριξε το ρωσικό airbus Facebook Twitter
0

Πριν από λίγη ώρα το περιοδικό Dabig που εκδίδει το ISIS στο διαδίκτυο, δημοσίευσαν μία φωτογραφία όπου απεικονίζεται ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος φέρεται να προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού airbus πάνω από τη Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο και το θάνατο 224 ανθρώπων, τον περασμένο μήνα.

Η φωτογραφία δείχνει ένα μεταλλικό κουτάκι από ένα αναψυκτικό γνωστής σόδας και κάτι που μοιάζει με πυροκροτητή και ένα διακόπτη. Σε μία προσπάθεια μάλιστα να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα της φωτογραφίας, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αν είναι αληθινή, δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία διαβατηρίων που ανήκαν σε Ρώσους οι οποίοι σκοτώθηκαν στη συντριβή.

Επιπλέον το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε ότι αρχικά είχε σχεδιάσει να καταρρίψει ένα αεροσκάφος αεροπορικής εταιρείας χώρας της Δύσης στην Χερσόνησο του Σινά αλλά διαφοροποίησε τα σχέδιά του όταν η Μόσχα ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Αποκάλυψε επίσης ότι έκρυψε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο ρωσικό αεροσκάφος αφού κατάφερε να εντοπίσει ένα κενό ασφαλείας στο αεροδρόμιο «Σαρμ ελ Σέιχ» της Αιγύπτου.

Υπενθυμίζουμε ότι εχθές η ρωσική μυστική υπηρεσία FSB έκανελόγο για τρομοκρατική ενέργεια, αναφερόμενη στην πτώση του ρωσικού αεροσκάφους . Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας προσφέρει 50 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των υπευθύνων της πτώσης του αεροπλάνου.

0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM