Οι ΗΠΑ προστέθηκαν στον κατάλογο παρακολούθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω Ντόναλντ Τραμπ

Οι ΗΠΑ προστέθηκαν στον κατάλογο παρακολούθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ. Ντόναλντ Τραμπ / EPA
0

Οι ΗΠΑ προστέθηκαν στον παγκόσμιο κατάλογο παρακολούθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Monitor Watchlist, λόγω των απειλών κατά των πολιτικών ελευθεριών υπό την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Η ΜΚΟ CIVICUS πρόσθεσε τις ΗΠΑ στον κατάλογο, στην κατηγορία «στενότητας», η οποία δίνεται σε χώρες όπου οι ελευθερίες παραβιάζονται ολοένα και περισσότερο.

Παράλληλα, βρέθηκαν και στην κατηγορία «περιορισμού», όπου τοποθετούνται δίπλα σε χώρες, όπως η Αλβανία, η Λιβερία και η Πολωνία.

Η οργάνωση επισήμανε ότι η βαθμολογία της για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ, ήρθε μετά την κατάργηση των μέτρων προστασίας από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

«Η κυβέρνηση Τραμπ φαίνεται αποφασισμένη να διαλύσει τους πυλώνες μιας δημοκρατικής κοινωνίας»

Η οργάνωση υπογραμμίζει ότι «τα πρωτοφανή εκτελεστικά διατάγματα που έχουν σχεδιαστεί για να διαλύσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, το κράτος δικαίου και την παγκόσμια συνεργασία, προκαλούν ανησυχία», ενώ μεταξύ άλλων η περικοπή της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης των οργανώσεων που υποστηρίζουν όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά και η διάλυση της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, τοποθετούν τη χώρα στην κατηγορία της «στενότητας».

Ο προσωρινός γενικός γραμματέας της CIVICUS, Mandeep Tiwana, δήλωσε πως «πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του κράτους δικαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, που δεν έχει παρατηρηθεί από τις ημέρες του Μακαρθισμού τον 20ο αιώνα. Περιοριστικά εκτελεστικά διατάγματα, αδικαιολόγητες θεσμικές περικοπές και τακτικές εκφοβισμού μέσω απειλητικών δηλώσεων από ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που καταπνίγει τη δημοκρατική διαφωνία, ένα λατρεμένο αμερικανικό ιδεώδες».

«Η κυβέρνηση Τραμπ φαίνεται αποφασισμένη να διαλύσει το σύστημα ελέγχων και ισορροπιών που αποτελούν τους πυλώνες μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Καλούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να διατηρήσουν το κράτος δικαίου και να σεβαστούν τους συνταγματικούς και διεθνείς κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι Αμερικανοί σε όλο το πολιτικό φάσμα είναι συγκλονισμένοι από τις αντιδημοκρατικές ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας,  δέχονται όλο και περισσότερες επιθέσεις από την κυβέρνηση Τραμπ από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του, ο Τραμπ δήλωσε ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα, «το αρσενικό και το θηλυκό», προσθέτοντας ότι θα τερματίσει «την κυβερνητική πολιτική που προσπαθεί να ενσωματώσει κοινωνικά τη φυλή και το φύλο σε κάθε πτυχή της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής».

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Wondermum vs Wonder Woman: Η «μάχη» μιας μητέρας με την αυτοκρατορία υπερηρώων DC

Διεθνή / Wondermum vs Wonder Woman: Η «μάχη» μιας μητέρας με την αυτοκρατορία υπερηρώων DC

Η Γαλλίδα Λιζ Σομπέρον δίνει μάχη με τη DC Comics, που την κατηγορεί για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων λόγω του ονόματος της εφαρμογής της “Wondermum” - Μια αληθινή ιστορία «Δαβίδ εναντίον Γολιάθ» που συγκινεί τη Γαλλία
LIFO NEWSROOM
Έλον Μασκ: Ξεκινά η τελική μάχη για το πακέτο των 56 δισ. δολαρίων της Tesla

Διεθνή / Έλον Μασκ: Ξεκινά η τελική μάχη για το πακέτο των 56 δισ. δολαρίων της Tesla

Ο Έλον Μασκ δίνει τη μεγαλύτερη νομική μάχη της καριέρας του, διεκδικώντας την αποζημίωση των 56 δισ. δολαρίων από την Tesla - Οι συνέπειες για το Ντέλαγουερ και τον κόσμο των επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM
Από τις ισραηλινές φυλακές στη νέα γενιά της Χαμάς - Οι απελευθερωμένοι διαμορφώνουν το μέλλον της Παλαιστίνης

Διεθνή / Από τις ισραηλινές φυλακές στη νέα γενιά της Χαμάς - Οι απελευθερωμένοι διαμορφώνουν το μέλλον της Παλαιστίνης

Η απελευθέρωση 4.000 Παλαιστίνιων κρατουμένων από το Ισραήλ, σε αντάλλαγμα για ομήρους της Χαμάς, αναζωπυρώνει τη σύγκρουση στη Γάζα και αναδεικνύει πώς οι ισραηλινές φυλακές έχουν εξελιχθεί σε «σχολείο» νέων ηγετών της παλαιστινιακής αντίστασης
LIFO NEWSROOM
Μαρουάν Μπαργκούτι: Ο «Μαντέλα των Παλαιστινίων» ξυλοκοπήθηκε από Ισραηλινούς φρουρούς – Φόβοι για τη ζωή του

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Ο «Μαντέλα των Παλαιστινίων» ξυλοκοπήθηκε από Ισραηλινούς φρουρούς – Φόβοι για τη ζωή του

Ο Μαρουάν Μπαργκούτι, πιο δημοφιλής Παλαιστίνιος ηγέτης, ξυλοκοπήθηκε στη φυλακή από Ισραηλινούς φρουρούς - Η οικογένειά του φοβάται για τη ζωή του, ενώ η διεθνής κοινότητα ζητά εξηγήσεις
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η κρίση στη Βενεζουέλα: Ο Τραμπ δίνει «λευκή επιταγή» στη CIA και μιλά για πιθανά «χερσαία πλήγματα»

Διεθνή / Κλιμακώνεται η κρίση στη Βενεζουέλα: Ο Τραμπ δίνει «λευκή επιταγή» στη CIA και μιλά για πιθανά «χερσαία πλήγματα»

Ο Ντόναλντ Τραμπ εγκρίνει μυστικές επιχειρήσεις της CIA στη Βενεζουέλα, προκαλώντας οργή του Νικολάς Μαδούρο και φόβους για νέα κρίση στη Λατινική Αμερική
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Κατασχέσεις με πολιτικό υπόβαθρο προκαλούν ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο

Διεθνή / Τουρκία: Κατασχέσεις με πολιτικό υπόβαθρο προκαλούν ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο

Η Τουρκία βλέπει κρατικές κατασχέσεις επιχειρήσεων, με το TMSF να ελέγχει πλέον πάνω από 1.000 εταιρείες, ενώ αναλυτές προειδοποιούν για πολιτικά κίνητρα και επιπτώσεις στην οικονομία εν όψει των εκλογών του 2028
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Διεθνή / Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι το πεδίο περιέχει δέκα από τα δεκαεπτά γνωστά στοιχεία σπάνιων γαιών, υλικά ζωτικής σημασίας για την αμυντική βιομηχανία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  και τη διαστημική τεχνολογία
LIFO NEWSROOM