24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη μείωση της κατανάλωσης ρωσικού πετρελαίου

Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη μείωση της κατανάλωσης ρωσικού πετρελαίου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Ντάλεπ Σινγκ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει τη μείωση της κατανάλωσης ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

«Υπάρχουν άλλοι παραγωγοί στον κόσμο που θα μπορούσαν να αναπληρώσουν το όποιο ρωσικό πετρέλαιο δεν εισάγουμε», δήλωσε ο Σιγκ στο CNN. Ο Λευκός Οίκος ακόμη δεν έχει βάλει στο στόχαστρο τις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου, στο πλαίσιο των σαρωτικών κυρώσεων που επέβαλε στη Μόσχα μετά την εισβολή στην Ουκρανία. 

Παρόλα αυτά, επενδυτές και τράπεζες έχουν αποφύγει το ρωσικό πετρέλαιο, έτσι ώστε να μην φανεί ότι χρηματοδοτούν την εισβολή, κάτι που έχει προκαλέσει αναταραχή στις ενεργειακές αγορές. 

Κάποιοι Αμερικανοί γερουσιαστές προωθούν νομοθεσία που σύμφωνα με αναλυτές θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές καυσίμων. Μέλη της επιτροπής Ενέργειας στη Γερουσία έχουν παρουσιάσει νομοσχέδιο που θα μπορούσε να απαγορεύσει την εισαγωγή ρωσικού αργού πετρελαίου, υγρών καυσίμων και υγροποιημένου φυσικού αερίου.  

Το 2021 οι ΗΠΑ εισήγαγαν από τη Ρωσία κατά μέσο όρο πάνω από 20,4 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου και επεξεργασμένων προϊόντων τον μήνα, περίπου το 8% των αμερικανικών εισαγωγών υγρών καυσίμων. 

Την Τετάρτη, έπειτα από σχεδόν μία εβδομάδα πολέμου στην Ουκρανία, η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου έφτασε στα 110,60 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη- η υψηλότερη τιμή από τον Μάιο του 2011- ενώ του Μπρεντ έφτασε στα 112,93 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2014. 

Με πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
0

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ; Ακύρωσε την παρουσία του στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου στο... παρά πέντε

Διεθνή / Τι συμβαίνει με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ; Ακύρωσε την παρουσία του στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου στο παρά πέντε

Μόλις 46 λεπτά πριν την έναρξη της τελετής ειδοποιήθηκαν οι προσκεκλημένοι πως ο διάδοχος του θρόνου δεν θα δώσει το παρών - Επιστρέφει στο προσκήνιο ο πρίγκιπας Άντριου; 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Βασιλική οικογένεια Βρετανίας: Πέθανε ο Τόμας Κίνγκστον, σύζυγος της Γκαμπριέλα Γουίνδσορ

Διεθνή / Πέθανε στα 45 του χρόνια ο Τόμας Κίνγκστον, μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας

«Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα ενημερώθηκαν για τον θάνατο του, όσοι τον γνώριζαν θρηνούν ένα πολυαγαπημένο μέλος της οικογένειας», ανέφερε το παλάτι του Μπάκινγκχαμ
NEWSROOM