Οι γονείς δεν μπορούν παντού στον κόσμο να ονομάσουν το παιδί τους με όποιο όνομα επιθυμούν

1

Θα πίστευε κανείς ότι παντού στον κόσμο μπορούν οι γονείς τους να δώσουν στο παιδί τους το όνομα που εκείνοι επιθυμούν, σωστά; Η απάντηση είναι όχι. 

Σε αρκετές χώρες στον κόσμο και όχι μόνο στη Σαουδική Αραβία, όπως ίσως περίμενε κανείς, οι γονείς που αποκτούν μωρό επιλέγουν ονόματα από μία συγκεκριμένη κρατική λίστα, κάτι που σημαίνει ότι ονόματα που δεν βρίσκονται σ' αυτήν αυτομάτως αποκλείονται. 

Για παράδειγμα, στην Ισλανδία δεν μπορεί κάποιος να ονομάσει το κορίτσι που θα αποκτήσει Τζένιφερ ή Χάριετ, για τον λόγο ότι αυτά τα γυναικεία ονόματα δεν βρίσκονται στη λίστα 3.565 αναγνωρισμένων από την κυβέρνηση ονομάτων. 

Στη Σαουδική Αραβία, το όνομα που θα δοθεί σε ένα παιδί πρέπει να έχει προέλευση από το Ισλάμ και οποιοδήποτε άλλο απαγορεύεται γιατί δεν ενισχύσει τη γλωσσική συνέπεια του Ισλάμ. 

Στη Γερμανία πάλι το όνομα ενός παιδιού, βάσει κανονισμού, πρέπει να είναι σε απόλυτη συνέπεια με το φύλο του και δηλωτικό του αν το παιδί είναι αγόρι ή κορίτσι. Αν δεν συμβαίνει αυτό, οι ληξιαρχικές αρχές της χώρας μπορούν να αρνηθούν την καταχώρηση του παιδιού στα αρχεία τους. 

Στην Ισπανία υπάρχει απόλυτη ελευθερία στην επιλογή ονόματος, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο όλα τα ονόματα επιτρέπονται, αρκεί να μπορεί κάποιος να τα προφέρει και από τη στιγμή που η ετυμολογία τους δεν συνεπάγεται κάτι προσβλητικό... 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

Διεθνή / «Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

«Διαβεβαιώνω όλους όσοι ανησυχούν και αισθάνονται προσβεβλημένοι ότι δεν έχω ούτε την παραμικρή αμφιβολία πως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης είναι Ελληνες φιλόσοφοι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
Ιράν:

Διεθνή / «Με χτύπησαν στο πρόσωπο με πλαστικές σφαίρες»: Μαρτυρίες Ιρανών στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν

Στα χιονισμένα σύνορα του Ιράν με το Ιρακινό Κουρδιστάν, οι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα, ενώ πίσω τους η καταστολή, ο φόβος και οι διαδηλώσεις συνεχίζονται
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια