Οι Βορειοκορεάτες υποφέρουν από τις συνεχείς πλημμύρες και την έλλειψη τροφίμων

Οι Βορειοκορεάτες υποφέρουν από τις συνεχείς πλημμύρες και την έλλειψη τροφίμων Facebook Twitter
0

Ένα βίντεο ντοκουμέντο των Ηνωμένων Εθνών δείχνει ότι η Βόρεια Κορέα πασχίζει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες τροφίμων καθώς οι συνεχείς ξηρασίες και πλημμύρες έχουν καταστρέψει τις σοδειές με αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγή κατά 40%, σύμφωνα με κρατικές εκτιμήσεις.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις είναι ιδιαίτερα ανήσυχες καθώς η χώρα δεν μπορεί να θρέψει τον πληθυσμό της ακόμα και σε χρονιές που η σοδειά ήταν καλή.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφής του ΟΗΕ (WFP) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών καθώς κινδυνεύουν με υποσιτισμό. 

Η διευθύντρια του προγράμματος, Claudia Vonroehl δηλώνει ότι το «WFP προσέχει τις μητέρες και τα μωρά τους καθώς χρειάζονται ειδική τροφή για να δυναμώσουν και βλέπουμε αυτό ως μια ανθρωπιστική δουλειά να τους βοηθήσουμε σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή της ζωής τους.»

Το WFP υποστηρίζει ότι βοηθάει δύο εκατομμύρια παιδιά και τις μητέρες τους στη Βόρεια Κορέα, αλλά οι ανάγκες δεν μπορούν να καλυφτούν καθώς υπάρχουν πάρα πολλά υποσιτισμένα παιδιά.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Διεθνή / Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Μέχρι σήμερα, οι αεροπορικές εταιρείες παρείχαν στοιχεία επιβατών στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών κυρίως για ελέγχους που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM
«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM