Ο Τραμπ προκαλεί θυμηδία στο Twitter: Λοιπόν, θέλουν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο με την Βόρεια Κορέα, ενημέρωσα να πληρώσουν...

Ο Τραμπ προκαλεί θυμηδία στο Twitter: Λοιπόν, θέλουν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο με την Βόρεια Κορέα, ενημέρωσα να πληρώσουν... Facebook Twitter
0

«Ενημέρωσα την Νότια Κορέα ότι το σωστό είναι να πληρώσουν. Είναι ένα σύστημα ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Είναι φοβερό. Αυτό το πράγμα καταστρέφει τους πυραύλους κατευθείαν στον ουρανό», δήλωσε χθες στο Reuters ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στο αντιπυραυλικό σύστημα Thaad (Terminal High Altitude Area Defense) που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στη Νότια Κορέα για την αντιμετώπιση των βορειορεατικών απειλών για να λάβει την απορριπτική απάντηση της Σεούλ, η οποία του υπενθύμισε τους όρους της συμφωνίας ασφαλείας που συνδέει εδώ και πάνω από μισό αιώνα τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

 

Τα πρώτα στοιχεία του συστήματος Thaad έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται στο έδαφος της Νότιας Κορέας σε γήπεδο γκολφ της κομητείας Σεονγκτζού, σε απόσταση 250 χιλιομέτρων, προκαλώντας την οργή του Πεκίνου, σε μία συγκυρία έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

 

Η Ουάσινγκτον και η Σεούλ συνδέονται με συμφωνία ασφαλείας που χρονολογείται από τον πόλεμο της Κορέας (1950-1953) και περισσότεροι από 28.000 αμερικανοί στρατιώτες σταθμεύουν στο έδαφος της Νότιας Κορέας. Η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών προβλέπει ότι η Σεούλ παρέχει το έδαφος και τις υποδομές και η Ουάσινγκτον πληρώνει για την ανάπτυξη και λειτουργία των αμυντικών συστημάτων.

 

«Δεν υπάρχει μεταβολή σε αυτήν την θεμελιώδη αρχή», αρκέσθηκε να απαντήσει το νοτιοκορεατικό υπουργείο Αμυνας.

 

Η ένταση κλιμακώθηκε κατά το τελευταίο διάστημα στην κορεατική χερσόνησο έπειτα από σειρά πυραυλικών δοκιμών της Πιονγκγιάνγκ και τις προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τις οποίες, η επιλογή της προσφυγής στη στρατιωτική βία είναι ανοικτή.

 

Οι δηλώσεις Τραμπ προκάλεσαν θυμηδία στο Twitter: «Λοιπόν, θέλουν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο με την Βόρεια Κορέα, αλλά να τον πληρώσει η Νότια Κορέα».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM