Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μελέτησε το σχέδιο αλλά αναστέλλει την άμεση επίθεση στο Γκουάμ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μελέτησε το σχέδιο αλλά αναστέλλει την άμεση επίθεση στο Γκουάμ Facebook Twitter
EPA/KCNA
1

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν ενημερώθηκε για το σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων στο νησί Γκουάμ του Ειρηνικού, που αποτελεί επικράτεια των ΗΠΑ, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι η εφαρμογή του δεν θα είναι άμεση.

Ο Κιμ «εξέτασε το σχέδιο επί μακρόν» και «το συζήτησε» με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης που έκανε την Δευτέρα στο κέντρο διοίκησης της Στρατηγικής Δύναμης, η οποία είναι υπεύθυνη για τους πυραύλους. Κάλεσε κατόπιν τις ΗΠΑ να κάνουν μια πρώτη κίνηση για να πέσουν οι τόνοι μεταξύ των δύο χωρών, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας KCNA.


«Οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές έχουν βρεθεί με τη θηλιά στον λαιμό λόγω της απερίσκεπτης φασαρίας τους περί στρατιωτικής αντιπαράθεσης», φέρεται να είπε ο Κιμ κατά τη διάρκεια αυτής της επιθεώρησης.

Δεν αναφέρθηκε όμως σε καμία συγκεκριμένη ημερομηνία εφαρμογής του σχεδίου του για το Γκουάμ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εξελίξεις εξαρτώνται από την Ουάσινγκτον αφού, σύμφωνα πάντα με το KCNA, δήλωσε ότι «θα παρατηρήσει για λίγο ακόμη την ηλίθια και ανόητη συμπεριφορά των Γιάνκηδων».


Ο Κιμ φάνηκε μάλιστα να κάνει και κάποιο «άνοιγμα» προς τις ΗΠΑ. «Προκειμένου να πέσουν οι εντάσεις και να αποτραπεί μια επικίνδυνη στρατιωτική σύρραξη στην κορεατική χερσόνησο είναι απαραίτητο οι ΗΠΑ να κάνουν πρώτες την κατάλληλη επιλογή», είπε, χωρίς να διευκρινίσει τι είδους «επιλογή» εννοούσε.

Συνέχισε όμως λέγοντας ότι θα πρέπει να δείξουν ότι είναι πρόθυμες να ρίξουν τους τόνους «με πράξεις, διότι προκάλεσαν εισάγοντας πολύ σημαντικά στρατηγικά πυρηνικά όπλα» στην περιοχή της κορεατικής χερσονήσου. Κάλεσε τέλος την Ουάσινγκτον «να σταματήσει αμέσως τις αλαζονικές προκλήσεις της» εναντίον της Πιονγιάνγκ.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM