Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες «είχε κόρη εκτός γάμου» και την κρατούσε επί χρόνια κρυφή

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες «είχε κόρη εκτός γάμου» και την κρατούσε επί χρόνια κρυφή Facebook Twitter
Είχε αποκτήσει μια κόρη εκτός γάμου και κρατούσε επί χρόνια κρυφή την ύπαρξή της, σύμφωνα με Κολομβιανό δημοσιογράφο.
0

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες είχε αποκτήσει μια κόρη εκτός γάμου- μυστικό που φύλαγαν επί χρόνια οι οικείοι του, αλλά αποκαλύφθηκε σήμερα, οκτώ χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ο Κολομβιανός συγγραφέας, βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας, ήταν παντρεμένος επί σχεδόν 50 χρόνια με την Μερσέδες Μπάτσα, όμως διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με μια Μεξικανή δημοσιογράφο, 33 χρόνια νεότερή του, τη Σουσάνα Κάτο, σύμφωνα με την εφημερίδα El Universal της Καρταχένα.

Από τη σχέση αυτή γεννήθηκε μια κόρη, η Ίντιρα, 31 ετών σήμερα, παραγωγός του κινηματογράφου, η οποία δεν φέρει το επώνυμο του διάσημου πατέρα της.

Ο συγγραφέας του «Εκατό χρόνια μοναξιά» γνωρίστηκε με την Σουσάνα Κάτο στην Κούβα. Του πήρε συνέντευξη μία φορά για ένα κολομβιανό έντυπο και έγραψαν μαζί διάφορα σενάρια.

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες «είχε κόρη εκτός γάμου» και την κρατούσε επί χρόνια κρυφή Facebook Twitter
Ο Gabriel Garcia Marquez με την σύζυγό του, Mercedes Barcha. EPA/ALEJANDRO ERNESTO

«Λίγο καιρό πριν από τον θάνατο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, έφτασε στ’ αυτιά μου η φήμη και τα επόμενα οκτώ χρόνια με τσιγκλούσε, ήθελα να διαπιστώσω αν αλήθευε η πληροφορία», είπε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο συντάκτης του άρθρου, ο Γκουστάβο Τάτις.

Στο άρθρο με τίτλο «Μια κόρη: το καλύτερα φυλαγμένο μυστικό του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες», ο Τάτις εξηγεί ότι επιβεβαίωσε την πληροφορία από τον βιογράφο του συγγραφέα, μέλη της οικογένειάς του και έναν από τους καλύτερους φίλους του.

Όμως το κράτησε κρυφό, από σεβασμό για τη Μερσέδες. «Περιμέναμε να πεθάνει για να αποκαλύψουμε την πληροφορία» αφού η ύπαρξη αυτής της κρυμμένης κόρης ήταν «το ιερότερο και πιο προσωπικό μυστικό» του Γκαρσία Μάρκες.

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες «είχε κόρη εκτός γάμου» και την κρατούσε επί χρόνια κρυφή Facebook Twitter
Με τον Fidel Castro, τον Μάρτιο του 2000. EPA PHOTO AFP/ADALBERTO ROQUE

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες πέθανε στις 17 Απριλίου 2014 σε ηλικία 87 ετών στο Μεξικό, όπου έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του. Η σύζυγός του πέθανε στις 15 Αυγούστου 2020. Στο άρθρο της El Universal δεν διευκρινίζεται αν η Μερσέδες γνώριζε την ύπαρξη της Ίντιρα.

«Είναι πολύ πιθανόν η Μερσέδες να είχε διαισθανθεί τι συνέβαινε μεταξύ της Σουσάνα και του Γκαρσία Μάρκες αλλά μέχρι το τέλος της ζωής της παρέμεινε διακριτική και σιωπηλή. Ωστόσο, η αποκάλυψη της ύπαρξης της Ίντιρα ήταν κατακλυσμικό γεγονός για την οικογένεια», σύμφωνα με τον συντάκτη. «Μέχρι το τέλος, ο Γκαρσία Μάρκες είχε τον νου του στην κόρη του», διαβεβαίωσε.

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες «είχε κόρη εκτός γάμου» και την κρατούσε επί χρόνια κρυφή Facebook Twitter
Φωτογραφία του Gabriel Garcia Marquez με τη στιγμή που πήρε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1982, στο σπίτι όπου έμενε με τη σύζυγό του στο Μεξικό. EPA/Jose Mendez

Τη δεκαετία του 1990 ο Γκαρσία Μάρκες είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «όλοι οι συγγραφείς έχουν τρεις ζωές: μια δημόσια, μια ιδιωτική και μια κρυφή». Στη δική του περίπτωση, «σε καθεμιά από αυτές τις τρεις ζωές, οι γυναίκες έπαιξαν ρόλο κλειδί», σχολίασε ο δημοσιογράφος.

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και η Μερσέδες είχαν αποκτήσει δύο γιους, τους Γκονσάλο και Ροδρίγο, που πέρσι εξέδωσαν το βιβλίο «Το αντίο του Γκάμπο στη Μερσέδες», για τις τελευταίες ημέρες της ζωής του πατέρα τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ