Ο Έλον Μασκ αναπαράγει fake news Βρετανών ακροδεξιών περί απέλασής τους στα Φώκλαντ

Ο Έλον Μασκ αναπαράγει fake news Βρετανών ακροδεξιών περί απέλασής τους στα Φώκλαντ Facebook Twitter
Έλον Μασκ / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Έλον Μασκ κοινοποίησε ένα ψεύτικο άρθρο της Telegraph, σύμφωνα με το οποίο ο Κιρ Στάρμερ εξέταζε το ενδεχόμενο να στείλει ακροδεξιούς ταραξίες σε «στρατόπεδα επείγουσας κράτησης» στα Φώκλαντ.

Ο Έλον Μασκ διέγραψε την ανάρτησή του μετά από περίπου 30 λεπτά, αλλά ένα screenshot που κατέγραψε το Politics.co.uk δείχνει ότι είχε συγκεντρώσει σχεδόν δύο εκατομμύρια προβολές πριν διαγραφεί. Σε αυτό, ο Μασκ κοινοποίησε την εικόνα που δημοσίευσε η συν-επικεφαλής της ακροδεξιάς ομάδας Britain First, Ασλία Σιμόν, την οποία συνόδευσε με τη λεζάντα: «θα απελαθούμε όλοι στα Φώκλαντ».

Ο Έλον Μασκ αναπαράγει fake news Βρετανών ακροδεξιών περί απέλασής τους στα Φώκλαντ Facebook Twitter

Το ψεύτικο άρθρο, το οποίο υποτίθεται ότι γράφτηκε από έμπειρο δημοσιογράφο της Telegraph και διαμορφώθηκε στο ύφος της εφημερίδας, ανέφερε ότι τα στρατόπεδα στα Φώκλαντ «θα χρησιμοποιηθούν για την κράτηση κρατουμένων από τις συνεχιζόμενες ταραχές, καθώς το βρετανικό σωφρονιστικό σύστημα είναι ήδη γεμάτο».

Η Telegraph δήλωσε ότι δεν δημοσίευσε ποτέ το εν λόγω άρθρο. Σε ανακοίνωσή του, εκπρόσωπος του ομίλου μέσων ενημέρωσης Telegraph ανέφερε πως «πρόκειται για έναν κατασκευασμένο τίτλο για ένα άρθρο που δεν υπάρχει. Ειδοποιήσαμε τις σχετικές πλατφόρμες και ζητήσαμε να αφαιρεθεί η ανάρτηση».

Σε ανάρτησή της στο Χ, η εφημερίδα ανέφερε ότι «έλαβε γνώση μιας εικόνας που κυκλοφορεί στο Χ, η οποία υποτίθεται ότι είναι άρθρο της Telegraph σχετικά με "στρατόπεδα επείγουσας κράτησης". Κανένα τέτοιο άρθρο δεν έχει δημοσιευτεί ποτέ από την Telegraph».

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Χ δεν ζήτησε συγγνώμη για την αναπαραγωγή fake news, αλλά συνέχισε να κοινοποιεί υλικό που επικρίνει τη βρετανική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς βίας. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SHEIN ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της Shein - Τα τρία ζητήματα που θα εξεταστούν

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης παραβάσεων, οι Βρυξέλλες μπορούν να επιβάλουν προσωρινά μέτρα, να αποδεχτούν δεσμευτικές υποσχέσεις από την εταιρεία ή να εκδώσουν απόφαση μη συμμόρφωσης που μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα
THE LIFO TEAM
Τέιλορ Σουίφτ: 21χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε μία από τις συναυλίες της στη Βιέννη

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 21χρονος που σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε συναυλία της

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, διαδίδοντας προπαγανδιστικό υλικό μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων και βίντεο
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Οι ουκρανικές Αρχές κατηγορούν τη Μόσχα για αδιαφορία προς τη διπλωματία και ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση με κυρώσεις και ενίσχυση της αεράμυνας
THE LIFO TEAM