Ο Έλον Μασκ αναπαράγει fake news Βρετανών ακροδεξιών περί απέλασής τους στα Φώκλαντ

Ο Έλον Μασκ αναπαράγει fake news Βρετανών ακροδεξιών περί απέλασής τους στα Φώκλαντ Facebook Twitter
Έλον Μασκ / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Έλον Μασκ κοινοποίησε ένα ψεύτικο άρθρο της Telegraph, σύμφωνα με το οποίο ο Κιρ Στάρμερ εξέταζε το ενδεχόμενο να στείλει ακροδεξιούς ταραξίες σε «στρατόπεδα επείγουσας κράτησης» στα Φώκλαντ.

Ο Έλον Μασκ διέγραψε την ανάρτησή του μετά από περίπου 30 λεπτά, αλλά ένα screenshot που κατέγραψε το Politics.co.uk δείχνει ότι είχε συγκεντρώσει σχεδόν δύο εκατομμύρια προβολές πριν διαγραφεί. Σε αυτό, ο Μασκ κοινοποίησε την εικόνα που δημοσίευσε η συν-επικεφαλής της ακροδεξιάς ομάδας Britain First, Ασλία Σιμόν, την οποία συνόδευσε με τη λεζάντα: «θα απελαθούμε όλοι στα Φώκλαντ».

Ο Έλον Μασκ αναπαράγει fake news Βρετανών ακροδεξιών περί απέλασής τους στα Φώκλαντ Facebook Twitter

Το ψεύτικο άρθρο, το οποίο υποτίθεται ότι γράφτηκε από έμπειρο δημοσιογράφο της Telegraph και διαμορφώθηκε στο ύφος της εφημερίδας, ανέφερε ότι τα στρατόπεδα στα Φώκλαντ «θα χρησιμοποιηθούν για την κράτηση κρατουμένων από τις συνεχιζόμενες ταραχές, καθώς το βρετανικό σωφρονιστικό σύστημα είναι ήδη γεμάτο».

Η Telegraph δήλωσε ότι δεν δημοσίευσε ποτέ το εν λόγω άρθρο. Σε ανακοίνωσή του, εκπρόσωπος του ομίλου μέσων ενημέρωσης Telegraph ανέφερε πως «πρόκειται για έναν κατασκευασμένο τίτλο για ένα άρθρο που δεν υπάρχει. Ειδοποιήσαμε τις σχετικές πλατφόρμες και ζητήσαμε να αφαιρεθεί η ανάρτηση».

Σε ανάρτησή της στο Χ, η εφημερίδα ανέφερε ότι «έλαβε γνώση μιας εικόνας που κυκλοφορεί στο Χ, η οποία υποτίθεται ότι είναι άρθρο της Telegraph σχετικά με "στρατόπεδα επείγουσας κράτησης". Κανένα τέτοιο άρθρο δεν έχει δημοσιευτεί ποτέ από την Telegraph».

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Χ δεν ζήτησε συγγνώμη για την αναπαραγωγή fake news, αλλά συνέχισε να κοινοποιεί υλικό που επικρίνει τη βρετανική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς βίας. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM