Νετανιάχου για επίθεση σε νοσοκομείο: Το Ιράν θα πληρώσει «μεγάλο τίμημα»

Νετανιάχου για επίθεση σε νοσοκομείο: Το Ιράν θα πληρώσει «μεγάλο τίμημα» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε το Ιράν ότι θα πληρώσει «μεγάλο τίμημα», αφού ιρανικός πύραυλος έπληξε νωρίτερα σήμερα το νοσοκομείο Soroka στο νότιο Ισραήλ.

«Σήμερα το πρωί οι Ιρανοί τρομοκράτες δικτάτορες εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον του νοσοκομείου Soroka στη Μπερ Σεβά και εναντίον πολιτών στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Θα κάνουμε τους τυράννους της Τεχεράνης να πληρώσουν μεγάλο τίμημα», υπογράμμισε σε ανάρτησή του στο Χ.

Στο μεταξύ η Ισραηλινή υφυπουργός Εξωτερικών Σαρέν Χασκέλ χαρακτήρισε την ιρανική επίθεση εναντίον του Soroka «σκόπιμη» και «εγκληματική».

«Το Ιράν μόλις έπληξε το νοσοκομείο Soroka στη Μπερ Σεβά με βαλλιστικό πύραυλο. Όχι μια στρατιωτική βάση. Ένα νοσοκομείο. Πρόκειται για το βασικό ιατρικό κέντρο όλης της περιοχής της Νεγκέβ στο Ισραήλ. Σκόπιμο. Εγκληματικό. Πολιτικός στόχος. Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει», έγραψε η Χασκέλ στο Χ.

Το Ιράν εκτόξευσε σήμερα νέα ομοβροντία πυραύλων εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, ενώ η Τεχεράνη υποσχέθηκε να κάνει το Ισραήλ «να μετανιώσει και να πληρώσει» για τις επιθέσεις του, κατά την έβδομη ημέρα ενός πρωτοφανούς για την έντασή του πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Ο βόμβος πυραύλων αιχμής ακούγεται πάνω από το Τελ Αβίβ», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars, ενώ η ιρανική κρατική τηλεόραση μεταδίδει απ' ευθείας εικόνες από το Τελ Αβίβ. «Το Ιράν θα συνεχίσει να ασκεί το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα με υπερηφάνεια και γενναιότητα και θα κάνουμε τον επιτιθέμενο να μετανιώσει και να πληρώσει για το σοβαρό λάθος του», έγραψε εξάλλου στο X ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγτσί, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι επιδιώκει «να εξαπλώσει τις φλόγες στην περιοχή και πέραν αυτής».

Εκκωφαντικές, επανειλημμένες εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα το πρωί στην Ιερουσαλήμ και στο Τελ Αβίβ, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, λίγη ώρα αφού ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε προειδοποίηση εναντίον νέας εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν, ενεργοποιώντας συναγερμούς σε διάφορους τομείς της χώρας. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές του AFP, οι εκρήξεις ακούστηκαν περί τις 07:10 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και είναι οι πιο ισχυρές που έχουν ακούσει αφότου ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν τη 13η Ιουνίου.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ιρανικά πυραυλικά πλήγματα σε τουλάχιστον τέσσερις τοποθεσίες, ανάμεσά τους νοσοκομείο στο νότιο Ισραήλ. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού έκανε πάντως γνωστό πριν από λίγο πως πλέον οι πολίτες μπορούν να βγουν από τα καταφύγια, καθώς το επίπεδο συναγερμού μειώθηκε.

Το νοσοκομείο Soroka στην Μπερ Σέβα, στο νότιο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι υπέστη «σοβαρές ζημιές» από πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του ισραηλινού εδάφους. 

«Το νοσοκομείο δέχθηκε πλήγμα που προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε πολλά σημεία. Αυτή τη στιγμή αξιολογούμε τις ζημιές, περιλαμβανομένου του πιθανού αριθμού τραυματιών», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.

Λίγα λεπτά νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ είχε κάνει λόγο για «άμεσο πλήγμα» στο νοσοκομείο Soroka όπου νοσηλεύονται, μεταξύ άλλων, και πολλοί Ισραηλινοί στρατιώτες που τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πλήγμα κοντά στην πυρηνική εγκατάσταση βαρέος ύδατος του Χοντάμπ

Μια περιοχή κοντά στον ερευνητικό αντιδραστήρα βαρέος ύδατος στο Χοντάμπ, μέρος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, επλήγη από το Ισραήλ, μετέδωσε σήμερα το Ιρανικό Φοιτητικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ISNA).

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως η εγκατάσταση εκκενώθηκε πριν από την επίθεση και πως δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας, πρόσθεσε το ISNA.

Η κατασκευή του ερευνητικού αντιδραστήρα, ο οποίος ήταν γνωστός προηγουμένως ως Αράκ, δεν έχει ολοκληρωθεί και η Τεχεράνη είχε ενημερώσει τον οργανισμό πυρηνικής ενέργειας του ΟΗΕ ότι σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία την εγκατάσταση την ερχόμενη χρονιά.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πως διεξάγει σειρά πληγμάτων στην Τεχεράνη και άλλες περιοχές του Ιράν.

Νωρίτερα, το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων SNN μετέδωσε ότι ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα στην κεντρική Τεχεράνη και ότι αναχαιτίστηκαν drones στα όρια της πρωτεύουσας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν εξάλλου πως συνελήφθησαν 18 «πράκτορες του εχθρού» (του Ισραήλ) που συναρμολογούσαν drones για να εξαπολυθούν επιθέσεις στη Μασχάντ (ανατολικά).

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Διεθνή / Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Στόχος της συνάντησης, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, Κίνα και Ισπανία είναι να συμφωνηθεί ένα αναλυτικό σχέδιο πολιτικών, οικονομικών και νομικών ενεργειών ώστε να τερματιστεί η κατοχή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη
LIFO NEWSROOM
Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα και άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη

Διεθνή / Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι Δανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία θα δοκιμάσουν μια εφαρμογή για επαλήθευση ηλικίας, με στόχο την απαγόρευση πρόσβασης παιδιών σε επιβλαβές περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Ο Ρούτε επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να «προμηθεύσουν μαζικά την Ουκρανία με ό,τι είναι απαραίτητο μέσω του ΝΑΤΟ» και ότι οι Ευρωπαίοι θα καλύψουν το κόστος
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM