Νεαροί ακτιβιστές στο Ιράν καταγγέλουν συστηματικούς βιασμούς τους στις φυλακές.

Νεαροί ακτιβιστές στο Ιράν καταγγέλουν συστηματικούς βιασμούς τους στις φυλακές. Facebook Twitter
0

Δημοσίευμα του Guardian αναφέρει ότι φύλακες στο Ιράν δίνουν προφυλακτικά σε εγκληματίες και τους παροτρύνουν να βιάζουν συστηματικά νεαρούς ακτιβιστές της αντιπολίτευσης που βρίσκονται φυλακισμένοι μαζί τους.

Η συνέχεια του ρεπορτάζ είναι ακόμα πιο φρικιαστική. Σύμφωνα με γράμματα των ίδιων των εγκλείστων που καταφέρνουν να φτάσουν στα χέρια των συγγενών τους, τη μόνη πηγή πληροφόρησης σε μια ανελεύθερη χώρα που φιμώνει τον Τύπο, οι βιασμοί έχουν γίνει ένα συνηθισμένο και αποδεκτό φαινόμενο. Μερικοί από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς, δολοφόνοι και μέλη ενόπλων συμμοριών, κυνηγάνε τα θύματα τους με προφυλακτικά στα χέρια χωρίς να αντιμετωπίζουν την αντίσταση των φυλάκων.

Σύμφωνα με το γράμμα του Mehdi Μahmoudian, μέλους ενός Ιρανικού ρεφορμιστικού πολιτικού κόμματος που φυλακίστηκε  μετά τις περιβόητες προεδρικές εκλογές του 2009 επειδή μίλησε ανοιχτά στον Τύπο και εκτίει την ποινή του σε μια φυλακή 20 χλμ δυτικά της Τεχεράνης, ένας νεαρός έγκλειστος είχε βιαστεί επτά φορές σε μία νύχτα. Οι νεαροί με όμορφα χαρακτηριστικά αρπάζονται και  μεταφέρονται με τη βία σε διαφορετικά κελιά κάθε βράδυ για να βιαστούν. Οι πιο πολλοί από αυτούς έχουν έναν ιδιοκτήτη και αυτός ο ιδιοκτήτης κερδίζει λεφτά νοικιάζοντάς τον σε άλλους και μετά από λίγο καιρό τον πουλάει.

Τα γράμματα των εγκλείστων κατηγορούν το Υπουργείο Πληροφοριών και την Επαναστατική Φρουρά ότι είναι πίσω από αυτές τις συστηματικές επιθέσεις εναντίον εγκλείστων μελών της αντιπολίτευσης. Οι Ιρανικές αρχές δεν απαντούν στις κατηγορίες και έχουν διαψεύσει στο παρελθόν όποιους ισχυρισμούς για βιασμούς εντός φυλακών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Διεθνή / Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Ο πρίγκιπας Άντριου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το παλάτι για να εγκαταλείψει το Royal Lodge στο Γουίντσορ, εν μέσω νέων πιέσεων και αναζωπύρωσης του σκανδάλου Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Διεθνή / Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. επεκτείνουν σημαντικά τις κυρώσεις εναντίον της ρωσικής πετρελαϊκής βιομηχανίας — από τις εταιρείες Rosneft και Lukoil μέχρι το υγροποιημένο φυσικό αέριο
LIFO NEWSROOM
Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Διεθνή / Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία δίνει χώρο στο Ισλαμικό Κράτος να ξανασηκώσει κεφάλι - Οι Κούρδοι του SDF δέχονται αυξανόμενες επιθέσεις, ενώ η αστάθεια απειλεί να ανατρέψει μια δύσκολα κερδισμένη ειρήνη
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

Διεθνή / ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

ΗΠΑ και Αυστραλία ανακοίνωσαν επενδύσεις άνω των 3 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία εναλλακτικής αλυσίδας σπάνιων μετάλλων, απομακρυνόμενες από την κυριαρχία της Κίνας
LIFO NEWSROOM