Νέα απειλή της Πιονγκγιάνγκ: Δεσμεύθηκε να λάβει "ισχυρά αντίμετρα" εις βάρος των ΗΠΑ

Νέα απειλή της Πιονγκγιάνγκ: Δεσμεύθηκε να λάβει "ισχυρά αντίμετρα" εις βάρος των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Η Βόρεια Κορέα δεσμεύθηκε σήμερα να λάβει «ισχυρά αντίμετρα» για να απαντήσει στην πίεση των ΗΠΑ ή σε οποιεσδήποτε νέες κυρώσεις εναντίον της εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι επιζητεί τον πόλεμο.

 

Την προειδοποίηση αυτή έκανε η Πιονγκγιάνγκ μέσω της αντιπροσωπείας της στο οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιείται στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας. Λίγο νωρίτερα οι ΗΠΑ είχαν επισημάνει ότι επιθυμούν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, να απαγορεύσει την εξαγωγή υφασμάτων από τη χώρα και την πρόσληψη Βορειοκορεατών εργαζόμενων στο εξωτερικό, αλλά και να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στο εξωτερικό.

 

«Θα απαντήσουμε στα βάρβαρα σχέδια για την επιβολή κυρώσεων και την άσκηση πίεσης που απεργάζονται οι ΗΠΑ με δικά μας ισχυρά αντίμετρα», τονίζεται στην ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ.

 

Στην ανακοίνωση αυτή η Βόρεια Κορέα κατηγορεί επίσης τόσο τη Νότια Κορέα όσο και την Ιαπωνία ότι χρησιμοποιούν το ρωσικό φόρουμ για να παίξουν «βρώμικα πολιτικά παιχνίδια», επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι να συζητηθεί η οικονομική συνεργασία στην περιοχή και όχι να επικριθεί το βαλλιστικό της πρόγραμμα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ επαναφέρει το εκτελεστικό απόσπασμα για να «ενισχύσει» τη θανατική ποινή

Ο Τραμπ ζητά επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδιώκει τη θανατική ποινή όπου αυτή προβλέπεται από τον νόμο, όταν κατηγορούμενοι είναι παράτυποι μετανάστες
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΑΒΙ

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο εξόριστος πρίγκιπας καλεί τον Φρίντριχ Μερτς να διακόψει τις συνομιλίες με το καθεστώς στην Τεχεράνη

Η επίσκεψη του εξόριστου πρίγκιπα του ιρανικού θρόνου στο Βερολίνο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί του
THE LIFO TEAM