Ν. Κορέα: Oι "γυναίκες ανακούφισης" διαδήλωσαν κατά της συμφωνίας με την Ιαπωνία

Ν. Κορέα: Oι "γυναίκες ανακούφισης" διαδήλωσαν κατά της συμφωνίας με την Ιαπωνία Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες διαδηλωτές στη Νότια Κορέα ένωσαν τις φωνές τους με δύο πρώην  «γυναίκες αναψυχής» που διαμαρτυρήθηκαν κατά της συμφωνίας της χώρας τους με την Ιαπωνία για τις γυναίκες που αναγκάστηκαν να εργαστούν στη διάρκεια του πολέμου σε ιαπωνικούς οίκους ανοχής.

Οι δύο γυναίκες επέκριναν την κυβέρνηση για την «οριστική και αμετάκλητη» διευθέτηση του θέματος, λέγοντας ότι οι επιζήσασες δεν κλήθηκαν στη διαπραγμάτευση για τη συμφωνία.

"Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι το τέλος" είπε μια από τις γυναίκες, η 88χρονη Lee Yong-su.

Αυτή και οι άλλοι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων φοιτητές, βουλευτές της αντιπολίτευσης και ακτιβιστές απαιτούν μια ειλικρινή συγγνώμη από την Ιαπωνία και επίσημη αποζημίωση για τα θύματα που σύμφωνα με ακτιβιστές ίσως και να είναι 200 χιλιάδες, αλλά λίγα μόνο μίλησαν για την κακοποίηση που υπέστησαν από τους Ιάπωνες στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτή τη στιγμή ζούν μόνο 46 από αυτές τις γυναίκες και ο μέσος όρος της ηλικίας τους είναι τα 89 χρόνια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 To μοναδικό παιδί της Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε επέμβαση

Διεθνή / To μοναδικό παιδί της Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε επέμβαση

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί μόλις δοθούν οι αναγκαίες άδειες και πως ο Αδάμ θα μεταφερθεί στην Ιταλία συνοδευόμενος από την θεία του και τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM