Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ανεπιτυχείς οι προσπάθειες για ελάχιστες απώλειες αμάχων

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ανεπιτυχείς οι προσπάθειες του Ισραήλ για ελάχιστες απώλειες αμάχων Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Το Ισραήλ προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες αμάχων στη Γάζα, ωστόσο η οργάνωση Χαμάς προσπαθεί για το αντίθετο, σύμφωνα με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο ίδιος παραδέχτηκε σήμερα πως το Ισραήλ δεν κατάφερε να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εξήγησε πως γι’ αυτό ευθύνεται η Χαμάς η οποία «κάνει τα πάντα για να τους κρατήσει σε κίνδυνο».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επισήμανε ότι το Ισραήλ επικοινωνεί τηλεφωνικά με πολίτες στην εμπόλεμη περιοχή και τους ζητά να φύγουν από σημεία τα οποία θα στοχοποιηθούν από τις ισραηλινές δυνάμεις. Ισχυρίστηκε ωστόσο ότι η «Χαμάς “στοχεύει” τους ασφαλείς διαδρόμους που παρέχουμε».

Στη συνέχεια, τόνισε για ακόμα μία φορά πως ο ισραηλινός στρατός εργάζεται για την εξάλειψη της Χαμάς, αλλά η εν λόγω οργάνωση «χρησιμοποιεί αμάχους ως “ανθρώπινες ασπίδες”».

Χαρακτηριστικά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε: «Θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε αυτή τη δουλειά με ελάχιστες απώλειες μεταξύ των πολιτών». Και επανέλαβε πως: «Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε: ελάχιστες απώλειες μεταξύ των πολιτών», ενώ αμέσως μετά παραδέχτηκε: «Αλλά δυστυχώς, δεν τα καταφέρνουμε».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM
Οι απεσταλμένοι του Τραμπ συναντιώνται σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Διεθνή / Οι απεσταλμένοι του Τραμπ θα συναντηθούν σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η σημερινή συνάντηση διεξάγεται έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στη Φλόριντα μεταξύ Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων, με στόχο τη βελτίωση του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου, το οποίο είχε θεωρηθεί ευνοϊκό προς τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM