Μέρκελ και Ολάντ ζητούν ενιαία απάντηση στην μεταναστευτική κρίση

Μέρκελ και Ολάντ ζητούν ενιαία απάντηση στην μεταναστευτική κρίση Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ζήτησαν σήμερα από το Βερολίνο μια "ενιαία" απάντηση της Ευρώπης στη μεταναστευτική κρίση, με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

"Θα πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή ένα ενιαίο σύστημα χορήγησης ασύλου" δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο Μέρκελ, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια "ασυνήθιστη κατάσταση που θα έχει διάρκεια".

Η Μέρκελ από την πλευρά της σημείωσε ότι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε συνολικά το ίδιο καθεστώς όσον αφορά την παροχή ασύλου, τότε όλες οι χώρες θα έπρεπε να το εφαρμόσουν "όσο το δυνατόν συντομότερα".

Η καγκελάριος εξέφρασε επίσης την επιθυμία να ιδρυθούν από φέτος τα κέντρα καταγραφής των μεταναστών "στις χώρες πρώτης εισόδου, όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία". Κανένα από αυτά τα κέντρα, όπου θα διαχωρίζονταν οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα στο άσυλο από τους υπόλοιπους δεν έχει συγκροτηθεί μέχρι σήμερα μολονότι η ίδρυσή τους αποφασίστηκε στα τέλη Ιουνίου. "Δεν μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια καθυστέρηση", τόνισε.

Ο Ολάντ, υπογραμμίζοντας ότι η Γαλλία και η Γερμανία είναι "αλληλέγγυες" στο θέμα αυτό, ζήτησε και πάλι "μια ίση κατανομή των προσφύγων που δικαιούνται άσυλο" στις ευρωπαϊκές χώρες και "τον αξιοπρεπή επαναπατρισμό εκείνων που περνούν παράνομα" στην Ευρώπη.

"Θα πρέπει επίσης να εφαρμόσουμε ένα ενιαίο σύστημα ασύλου" καθώς και μια "κοινή μεταναστευτική πολιτική με κοινούς κανόνες", συνέχισε, κάνοντας λόγο για "προϋποθέσεις υποδοχής" και για "τον ορισμό των ασφαλών χωρών".

"Υπάρχουν στιγμές στην ευρωπαϊκή ιστορία που αντιμετωπίζουμε έκτακτες καταστάσεις. Σήμερα πρόκειται για μια έκτακτη κατάσταση που όμως θα έχει διάρκεια", κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM