Μαυριτανία: Πανικός σε διανομή ελεημοσύνης- Δεκάδες γυναίκες ποδοπατήθηκαν, κάποιες μέχρι θανάτου

Μαυριτανία: Πανικός σε διανομή ελεημοσύνης- Δεκάδες γυναίκες ποδοπατήθηκαν, κάποιες μέχρι θανάτου Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (ΑΠΕ/ΜΠΕ)
0

Οκτώ γυναίκες έχασαν τη ζωή τους όταν ένα πλήθος που είχε συγκεντρωθεί μπροστά στον χώρο όπου μια φιλανθρωπική οργάνωση επρόκειτο να διανείμει ελεημοσύνη ενόψει του ιερού μήνα Ραμαζανιού καταλήφθηκε από πανικό και δεκάδες γυναίκες ποδοπατήθηκαν, ανέφεραν πηγές προσκείμενες σε νοσοκομεία της Νουαξότ και η οργάνωση.


Ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε χθες για να λάβει ένα ποσό ίσο με περίπου 27 ευρώ, το οποίο επρόκειτο να μοιράσει η οργάνωση που ανήκει στον πλούσιο επιχειρηματία Ζιν Αμπιντίν Ουλντ Σέιχ Άχμεντ στην πρωτεύουσα της Μαυριτανίας.


Ο Μοχάμεντ Μαχμούντ Ίσα, διευθυντής της φιλανθρωπικής οργάνωσης του Ουλντ Σέιχ Άχμεντ, τόνισε πως όταν έφθασε στον χώρο όπου επρόκειτο να μοιραστούν τα χρήματα, αναζήτησε αξιωματικούς της αστυνομίας για να τους καλέσει να στείλουν ενισχύσεις προκειμένου να ελεγχθεί το πλήθος.


Οι ενισχύσεις «έρχονταν όταν ενημερωθήκαμε από την αστυνομία πως ένα πλήθος γυναικών παραβίασε την είσοδο», πρόσθεσε. Αρκετές από τις γυναίκες αυτές έπεσαν στο έδαφος και ποδοπατήθηκαν από το πλήθος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.


Η διανομή των χρημάτων από μέρους της οργάνωσης αποτελούσε το ζακάτ (ελεημοσύνη) του επιχειρηματία, καθήκον του πιστού μουσουλμάνου. Σύμφωνα με τον Ίσα, ο Ουλντ Σέιχ Άχμεντ, γνωστός επιχειρηματίας στη Μαυριτανία, όπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού ζει με λιγότερο από 1,25 δολάριο την ημέρα, επισκέφθηκε τα θύματα.


«Μοίρασε 4 εκατομμύρια οουγκίγια (σχεδόν 11.500 ευρώ) σε καθεμιά από τις οικογένειες των οκτώ γυναικών που απεβίωσαν και πλήρωσε επίσης για τη νοσηλεία των 20 γυναικών που τραυματίστηκαν και οι οποίες έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα», σύμφωνα με τον διευθυντή της οργάνωσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Διεθνή / To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Η επίδραση του Τραμπ αρχίζει να γίνεται αισθητή στην οικονομία, ιδίως λόγω των δασμολογικών και των μεταναστευτικών πολιτικών του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Διεθνή / Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, Fauja Singh, έχασε τη ζωή του μετά την παράσυρση και εγκατάλειψή του από 26χρονο οδηγό - «Αν είχε σταματήσει να τον βοηθήσει ίσως να είχε σωθεί», σύμφωνα με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Η Παμ Μπόντι έχει δεχτεί έντονη κριτική από μέρος της πολιτικής βάσης του Τραμπ, αφού τη προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Επστάιν διατηρούσε «λίστα πελατών» ή εκβίαζε ισχυρά πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM