Λιποθυμίες στο δρόμο και εκατοντάδες στα νοσοκομεία λόγω του καύσωνα στο Βουκουρέστι

Λιποθυμίες στο δρόμο και εκατοντάδες στα νοσοκομεία λόγω του καύσωνα στο Βουκουρέστι Facebook Twitter
0

Κύμα καύσωνα με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες πλήττει τα τελευταία 24ωρα εκτός από την Ελλάδα την Βουλγαρία και την Ρουμανία, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει έως και στους 44 βαθμούς Κελσίου.


Στη Βουλγαρία ενεργοποιήθηκε χθες ο κόκκινος συναγερμός σε 17 περιοχές της χώρας. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού και ενεργοποιείται φέτος για πρώτη φορά. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες στη βουλγαρική πρωτεύουσα, όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 38 βαθμούς.


Μέχρι νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν αντιμετωπίσει περίπου 200 περιστατικά. Επρόκειτο ως επί το πλείστον για περιπτώσεις ανθρώπων που αδιαθέτησαν εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης. Ο Νικολάι Κιρίλοφ, γιατρός στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας είπε: «Απευθύνω έκκληση, απευθύνω έκκληση στους Βούλγαρους να παραμείνουν στα σπίτια τους με τα παράθυρα κλειστά και αν έχουν να ανοίξουν τα κλιματιστικά, να πίνουν περισσότερα υγρά, να μην τρώνε βαριά, να μην πίνουν αλκοόλ, να αποφεύγουν το περπάτημα και τις περιττές μετακινήσεις και να ντύνονται κατάλληλα».


Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Reuters, εδώ και χρόνια υπάρχει στη βουλγαρική πρωτεύουσα σοβαρή έλλειψη ασθενοφόρων, με μόλις 25 οχήματα να καλύπτουν σήμερα τις ανάγκες μιας πόλης δυο περίπου εκατομμυρίων ανθρώπων.


«Περπατάμε κάτω από τα δέντρα και πίνουμε πολύ νερό», λέει ένας Γάλλος τουρίστας. Και μια ηλικιωμένη κυρία προσθέτει: «Προσπαθώ να μένω στη σκιά και να χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς».



Παρόμοια η εικόνα χθες και στη Ρουμανία. Με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, οι αρχές σήμαναν «κόκκινο συναγερμό» σε 20 περιοχές και «πορτοκαλί» σε οκτώ περιοχές της χώρας. Οι πολίτες δίνουν τις δικές τους συμβουλές. «Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις τη ζέστη», λέει ο Άντριαν, κάτοικος Βουκουρεστίου, «είναι να πίνεις πολύ νερό και να μένεις στη σκιά μακριά από τον ήλιο. Συνιστώ να περνά κανείς περισσότερο χρόνο στα σούπερ μάρκετ όπου λόγω των ψυγείων έχει πάντα δροσιά».


Από το πρωί της Παρασκευής μόνον στο Βουκουρέστι περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι που αδιαθέτησαν λόγω καύσωνα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία. Πολλοί άνθρωποι λιποθύμησαν ενώ περπατούσαν στο δρόμο. Στην πρωτεύουσα οι αρχές έστησαν τις τελευταίες μέρες 15 σημεία παροχής πρώτων βοηθειών.

πηγή: Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλον Μασκ: Ξεκινά η τελική μάχη για το πακέτο των 56 δισ. δολαρίων της Tesla

Διεθνή / Έλον Μασκ: Ξεκινά η τελική μάχη για το πακέτο των 56 δισ. δολαρίων της Tesla

Ο Έλον Μασκ δίνει τη μεγαλύτερη νομική μάχη της καριέρας του, διεκδικώντας την αποζημίωση των 56 δισ. δολαρίων από την Tesla - Οι συνέπειες για το Ντέλαγουερ και τον κόσμο των επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM
Από τις ισραηλινές φυλακές στη νέα γενιά της Χαμάς - Οι απελευθερωμένοι διαμορφώνουν το μέλλον της Παλαιστίνης

Διεθνή / Από τις ισραηλινές φυλακές στη νέα γενιά της Χαμάς - Οι απελευθερωμένοι διαμορφώνουν το μέλλον της Παλαιστίνης

Η απελευθέρωση 4.000 Παλαιστίνιων κρατουμένων από το Ισραήλ, σε αντάλλαγμα για ομήρους της Χαμάς, αναζωπυρώνει τη σύγκρουση στη Γάζα και αναδεικνύει πώς οι ισραηλινές φυλακές έχουν εξελιχθεί σε «σχολείο» νέων ηγετών της παλαιστινιακής αντίστασης
LIFO NEWSROOM
Μαρουάν Μπαργκούτι: Ο «Μαντέλα των Παλαιστινίων» ξυλοκοπήθηκε από Ισραηλινούς φρουρούς – Φόβοι για τη ζωή του

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Ο «Μαντέλα των Παλαιστινίων» ξυλοκοπήθηκε από Ισραηλινούς φρουρούς – Φόβοι για τη ζωή του

Ο Μαρουάν Μπαργκούτι, πιο δημοφιλής Παλαιστίνιος ηγέτης, ξυλοκοπήθηκε στη φυλακή από Ισραηλινούς φρουρούς - Η οικογένειά του φοβάται για τη ζωή του, ενώ η διεθνής κοινότητα ζητά εξηγήσεις
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η κρίση στη Βενεζουέλα: Ο Τραμπ δίνει «λευκή επιταγή» στη CIA και μιλά για πιθανά «χερσαία πλήγματα»

Διεθνή / Κλιμακώνεται η κρίση στη Βενεζουέλα: Ο Τραμπ δίνει «λευκή επιταγή» στη CIA και μιλά για πιθανά «χερσαία πλήγματα»

Ο Ντόναλντ Τραμπ εγκρίνει μυστικές επιχειρήσεις της CIA στη Βενεζουέλα, προκαλώντας οργή του Νικολάς Μαδούρο και φόβους για νέα κρίση στη Λατινική Αμερική
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Κατασχέσεις με πολιτικό υπόβαθρο προκαλούν ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο

Διεθνή / Τουρκία: Κατασχέσεις με πολιτικό υπόβαθρο προκαλούν ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο

Η Τουρκία βλέπει κρατικές κατασχέσεις επιχειρήσεων, με το TMSF να ελέγχει πλέον πάνω από 1.000 εταιρείες, ενώ αναλυτές προειδοποιούν για πολιτικά κίνητρα και επιπτώσεις στην οικονομία εν όψει των εκλογών του 2028
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Διεθνή / Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι το πεδίο περιέχει δέκα από τα δεκαεπτά γνωστά στοιχεία σπάνιων γαιών, υλικά ζωτικής σημασίας για την αμυντική βιομηχανία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  και τη διαστημική τεχνολογία
LIFO NEWSROOM
Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Διεθνή / Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου κλιμακώνει τις επιχειρήσεις κατά της κλοπής κινητών, αποκαλύπτοντας παγκόσμια εγκληματικά δίκτυα που χρησιμοποιούν e-bikes και καταστήματα μεταχειρισμένων τηλεφώνων για να εξάγουν χιλιάδες κλεμμένα iPhone στο εξωτερικό
LIFO NEWSROOM