Λιποθυμίες στο δρόμο και εκατοντάδες στα νοσοκομεία λόγω του καύσωνα στο Βουκουρέστι

Λιποθυμίες στο δρόμο και εκατοντάδες στα νοσοκομεία λόγω του καύσωνα στο Βουκουρέστι Facebook Twitter
0

Κύμα καύσωνα με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες πλήττει τα τελευταία 24ωρα εκτός από την Ελλάδα την Βουλγαρία και την Ρουμανία, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει έως και στους 44 βαθμούς Κελσίου.


Στη Βουλγαρία ενεργοποιήθηκε χθες ο κόκκινος συναγερμός σε 17 περιοχές της χώρας. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού και ενεργοποιείται φέτος για πρώτη φορά. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες στη βουλγαρική πρωτεύουσα, όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 38 βαθμούς.


Μέχρι νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν αντιμετωπίσει περίπου 200 περιστατικά. Επρόκειτο ως επί το πλείστον για περιπτώσεις ανθρώπων που αδιαθέτησαν εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης. Ο Νικολάι Κιρίλοφ, γιατρός στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας είπε: «Απευθύνω έκκληση, απευθύνω έκκληση στους Βούλγαρους να παραμείνουν στα σπίτια τους με τα παράθυρα κλειστά και αν έχουν να ανοίξουν τα κλιματιστικά, να πίνουν περισσότερα υγρά, να μην τρώνε βαριά, να μην πίνουν αλκοόλ, να αποφεύγουν το περπάτημα και τις περιττές μετακινήσεις και να ντύνονται κατάλληλα».


Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Reuters, εδώ και χρόνια υπάρχει στη βουλγαρική πρωτεύουσα σοβαρή έλλειψη ασθενοφόρων, με μόλις 25 οχήματα να καλύπτουν σήμερα τις ανάγκες μιας πόλης δυο περίπου εκατομμυρίων ανθρώπων.


«Περπατάμε κάτω από τα δέντρα και πίνουμε πολύ νερό», λέει ένας Γάλλος τουρίστας. Και μια ηλικιωμένη κυρία προσθέτει: «Προσπαθώ να μένω στη σκιά και να χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς».



Παρόμοια η εικόνα χθες και στη Ρουμανία. Με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, οι αρχές σήμαναν «κόκκινο συναγερμό» σε 20 περιοχές και «πορτοκαλί» σε οκτώ περιοχές της χώρας. Οι πολίτες δίνουν τις δικές τους συμβουλές. «Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις τη ζέστη», λέει ο Άντριαν, κάτοικος Βουκουρεστίου, «είναι να πίνεις πολύ νερό και να μένεις στη σκιά μακριά από τον ήλιο. Συνιστώ να περνά κανείς περισσότερο χρόνο στα σούπερ μάρκετ όπου λόγω των ψυγείων έχει πάντα δροσιά».


Από το πρωί της Παρασκευής μόνον στο Βουκουρέστι περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι που αδιαθέτησαν λόγω καύσωνα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία. Πολλοί άνθρωποι λιποθύμησαν ενώ περπατούσαν στο δρόμο. Στην πρωτεύουσα οι αρχές έστησαν τις τελευταίες μέρες 15 σημεία παροχής πρώτων βοηθειών.

πηγή: Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σχέδιο 15 σημείων» έδωσαν οι ΗΠΑ στο Ιράν - Τι προβλέπει, οι όροι

Τα δημοσιεύματα για το σχέδιο αυτό έρχονται την ώρα που ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται κι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ μετακινούν μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, στην περιοχή
THE LIFO TEAM