Κύπρος: Άδειες για έξι γεωτρήσεις σε ΕΝΙ - ΤΟΤΑL

Κύπρος: Άδειες για έξι γεωτρήσεις σε ΕΝΙ - ΤΟΤΑL Facebook Twitter
0

Στην τελική ευθεία μπαίνουν TOTAL και Eni, ώστε να ξεκινήσουν εντός Απριλίου μέχρι και έξι γεωτρήσεις που έχουν προγραμματισμένες για τα τεμάχια στα οποία έχουν τα δικαιώματα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φιλελεύρου» Κύπρου, οι απαραίτητες άδειες για τις γεωτρήσεις έχουν ήδη εκδοθεί αφού ολοκληρώθηκε η εξέταση των περιβαλλοντικών και άλλων μελετών. Την ίδια ώρα, το χρονοδιάγραμμα έναρξης των γεωτρήσεων έχει πλέον ξεκαθαρίσει, αφού το γεωτρύπανο με το οποίο θα πραγματοποιηθούν οι γεωτρήσεις της κοινοπραξίας έχει ξεκινήσει, με καθυστέρηση περίπου δύο μηνών, τη γεώτρηση που προηγείται χρονικά στην περιοχή, αυτή στο τεμάχιο 4 της γειτονικής ΑΟΖ του Λιβάνου.

Να σημειωθεί ότι, με τον προγραμματισμό και τις διευθετήσεις για τις δικές της επόμενες γεωτρήσεις προχωρά και η κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum, που αναμένεται ότι θα συμπεριλάβουν επιβεβαιωτική γεώτρηση στο κοίτασμα «Γλαύκος», αλλά και σε νέο στόχο.

Με πληροφορίες από Philenews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενεζουέλα: H υπηρεσιακή πρόεδρος δηλώνει έτοιμη να «συνεργαστεί» με ΗΠΑ μετά τις προειδοποιήσεις για νέες επιθέσεις

Διεθνή / Βενεζουέλα: H υπηρεσιακή πρόεδρος δηλώνει έτοιμη να «συνεργαστεί» με ΗΠΑ μετά τις προειδοποιήσεις για νέες επιθέσεις

«Ο πρόεδρος Τραμπ, οι λαοί μας και η περιοχή μας αξίζουν ειρήνη και διάλογο, όχι πόλεμο» ανέφερε χαρακτηριστικά στα social media η Ντέλσι Ροντρίγκεζ
THE LIFO TEAM
Βερολίνο: 45.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μετά από πολιτικά υποκινούμενη επίθεση από «αριστερούς εξτρεμιστές»

Διεθνή / Βερολίνο: 45.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μετά από πολιτικά υποκινούμενη επίθεση από «αριστερούς εξτρεμιστές»

Αν και η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε ορισμένες περιοχές, χιλιάδες καταναλωτές ενδέχεται να παραμείνουν χωρίς ρεύμα έως την Πέμπτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών
THE LIFO TEAM