Κύπρος: Άδειες για έξι γεωτρήσεις σε ΕΝΙ - ΤΟΤΑL

Κύπρος: Άδειες για έξι γεωτρήσεις σε ΕΝΙ - ΤΟΤΑL Facebook Twitter
0

Στην τελική ευθεία μπαίνουν TOTAL και Eni, ώστε να ξεκινήσουν εντός Απριλίου μέχρι και έξι γεωτρήσεις που έχουν προγραμματισμένες για τα τεμάχια στα οποία έχουν τα δικαιώματα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φιλελεύρου» Κύπρου, οι απαραίτητες άδειες για τις γεωτρήσεις έχουν ήδη εκδοθεί αφού ολοκληρώθηκε η εξέταση των περιβαλλοντικών και άλλων μελετών. Την ίδια ώρα, το χρονοδιάγραμμα έναρξης των γεωτρήσεων έχει πλέον ξεκαθαρίσει, αφού το γεωτρύπανο με το οποίο θα πραγματοποιηθούν οι γεωτρήσεις της κοινοπραξίας έχει ξεκινήσει, με καθυστέρηση περίπου δύο μηνών, τη γεώτρηση που προηγείται χρονικά στην περιοχή, αυτή στο τεμάχιο 4 της γειτονικής ΑΟΖ του Λιβάνου.

Να σημειωθεί ότι, με τον προγραμματισμό και τις διευθετήσεις για τις δικές της επόμενες γεωτρήσεις προχωρά και η κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum, που αναμένεται ότι θα συμπεριλάβουν επιβεβαιωτική γεώτρηση στο κοίτασμα «Γλαύκος», αλλά και σε νέο στόχο.

Με πληροφορίες από Philenews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM