Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Η σορός της βυθίστηκε στην βασιλική κρύπτη

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Η σορός της βυθίστηκε στην βασιλική κρύπτη Facebook Twitter
0

Στην τελευταία της κατοικία αναπαύεται εδώ και λίγα λεπτά η βασίλισσα Ελισάβετ Β' της Βρετανίας.

Ύστερα από μια πολύωρη τελετή, που ξεκίνησε από το Αββαείο του Ουέστμινστερ και ολοκληρώθηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ, το φέρετρο με τη σορό της Ελισάβετ Β' τοποθετήθηκε στη βασιλική κρύπτη.

Λίγα λεπτά πριν η σορός της βυθιστεί στην βασιλική κρύπτη, αφαιρέθηκαν από το φέρετρο η βασιλική σφαίρα, το σκήπτρο και το στέμμα του βασιλιά, τα οποία τοποθετήθηκαν σε σημείο του ναού και θα μεταφερθούν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ όπου και θα παραμείνουν μέχρι τη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Αφού ολοκληρώθηκε το τελετουργικό της νεκρώσιμης ακολουθίας και της πομπής στο Λονδίνο, παρουσία εκατοντάδων επίσημων προσκεκλημένων, η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ κατέληξε στο Ουίνδσορ, όπου θα ενταφιαστεί αργά απόψε, δίπλα στον αγαπημένο σύζυγό της, τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος της διαδρομής για να τιμήσουν τη βασίλισσα. Μια σελίδα της ιστορίας γυρίζει με το τελευταίο αντίο στην Ελισάβετ, η οποία βασίλεψε επί 70 χρόνια, επτά μήνες και δύο ημέρες, χωρίς να εκφράσει ποτέ δημοσίως τη γνώμη της, αλλά εκπλήρωσε τα καθήκοντά της με σοβαρότητα, αφοσίωση στο Στέμμα και, μερικές φορές, με ακαταμάχητο χιούμορ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ