Η περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας είναι η πρώτη η οποία ανακοίνωσε, σήμερα, ότι πρόκειται να χορηγήσει και τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

 

 

«Προβλέπουμε να αρχίσουμε τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Με στόχο να καλυφθεί, για παράδειγμα, το υγειονομικό προσωπικό, το οποίο εμβολιάσθηκε πρώτο, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020», δήλωσε ο υπεύθυνος θεμάτων υγείας της περιοχής, Φιλίπο Σαλταμαρτίνι.

 

Όπως εξήγησε, η απόφαση εξαρτάται από τη διαπίστωση ότι η προστασία που παρέχεται από τα διάφορα εμβόλια κατά της covid-19, διαρκεί περίπου εννέα μήνες.

 

Ο υπεύθυνος των υποδομών υγείας της περιοχής σημείωσε ότι πριν από τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση, πρέπει να λυθεί το θέμα της χορήγησης της δεύτερης δόσης του εμβολίου, στους τουρίστες που μπορεί να το ζητήσουν.

 

Προς το παρόν, η συγκεκριμένη περιφέρεια έχει συνάψει σχετική συμφωνία με τη Λομβαρδία, για αμοιβαίο εμβολιασμό των τουριστών. Υπάρχουν ήδη τετρακόσιες κρατήσεις τουριστών που ενδιαφέρονται να λάβουν τη δεύτερη δόση κατά την παραμονή τους στη Μάρκε.

 

Την ίδια στιγμή, ανοικτό παραμένει το θέμα για τυχόν εμβολιασμό τουριστών που θα έλθουν στην Ιταλία από το εξωτερικό.

 

Ο πρόεδρος της Συνέλευσης Περιφερειών Ιταλίας, Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα έχει τονίσει, σχετικά, ότι «θα δοθεί προτεραιότητα στους Ιταλούς τουρίστες και στη συνέχεια, αν υπάρξει δυνατότητα θα εμβολιαστούν με τη δεύτερη δόση και επισκέπτες από το εξωτερικό».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ