Ιστορικές εικόνες: Αφγανοί προσπαθούν να ανέβουν στα αεροπλάνα που απογειώνονται από την Καμπούλ

Ιστορικές εικόνες: Αφγανοί προσπαθούν να ανέβουν στο Facebook Twitter
Από το twitter του Mukhtar wafayee @Mukhtarwafayee
0

Το βράδυ της Κυριακής, αμερικανικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο της ασφάλειας των αεροδρομίων και οι εμπορικές πτήσεις ακυρώθηκαν καθώς συνεχίστηκαν οι στρατιωτικές εκκενώσεις.

Μέχρι το επόμενο πρωί, βίντεο και φωτογραφίες έδειχναν Αμερικανούς στρατιώτες να εμποδίζουν τους πολίτες να εισέλθουν σε τμήματα του αεροδρομίου. Εν τω μεταξύ, πλήθος κόσμου σκαρφάλωνε στους τοίχους και συνωστίζονταν στον διάδρομο προσγείωσης ελπίζοντας να φτάσει στα αναχωρούντα αεροπλάνα.

Σε μια προφανή προσπάθεια να καθαρίσουν τον διάδρομο προσγείωσης, δύο ελικόπτερα Apache πέταξαν σε χαμηλό ύψος πάνω από εκατοντάδες πολίτες που περιέβαλαν ένα μεταγωγικό αεροπλάνο C-17 - αρκετοί προσκολλημένοι στα πλευρά του.

Ορισμένοι φαίνεται να κρατήθηκαν καθώς το αεροπλάνο κέρδιζε ύψος. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter δείχνει δύο άτομα να πέφτουν από το αεροσκάφος τη στιγμή που αυτό άρχισε να  απογειώνεται.

Οι εικόνες αυτές έχουν την ένταση των μεγάλων ντοκουμέντων της ιστορίας και έχουν διαμοιραστεί όσο ελάχιστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ