Ιράν: Παγκόσμια ανησυχία για την 22χρονη φοιτήτρια - Αγνοείται η τύχη της

Ιράν: Παγκόσμια ανησυχία για τη φοιτήτρια που διαμαρτυρήθηκε βγάζοντας τα ρούχα της στο πανεπιστήμιο - Αγνοείται η τύχη της Facebook Twitter
Η Ιρανή φοιτήτρια που έβγαλε τα ρούχα της ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στον ισλαμικό κώδικα ενδυμασίας / Χ
0

Παγκόσμια ανησυχία σημειώνεται για την τύχη της 22χρονης Ιρανής φοιτήτριας που συνελήφθη από την αστυνομία Ηθών, αφότου έβγαλε τα ρούχα της και έμεινε με τα εσώρουχά της ως ένδειξη διαμαρτυρίας, στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο Αζάντ της Τεχεράνης.

Η 22χρονη Ιρανή ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία Ηθών το Σάββατο μετά το περιστατικό, στη συνέχεια συνελήφθη και έκτοτε αγνοείται. Συγκεκριμένα κανείς δεν γνωρίζει που κρατείται και σε τι κατάσταση βρίσκεται. Μάλιστα η κατάσταση ξυπνά μνήμες από τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, καθώς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν φόβους πως μπορεί να έχει την τύχη της.

Η φωτογραφία της 22χρονης είναι πρωτοσέλιδο σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με την ίδια να αποτελεί πλέον το νέο σύμβολο της αντίστασης των γυναικών στο Ιράν. Μάλιστα στα social media χαρακτηρίζεται ήδη ως η «πιο γενναία γυναίκα» στο Ιράν.

Την ίδια ώρα η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις ιρανικές αρχές να ελευθερώσουν «άμεσα και άνευ όρων» τη φοιτήτρια. Σημειώνεται πως το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Fars επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες,  μετέδωσε ότι η 22χρονη έβγαλε τα ρούχα της αφού δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας της ζήτησαν «ήρεμα» να συμμορφωθεί με τον κώδικα ενδυμασίας καθώς φορούσε «ακατάλληλα ρούχα».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM