Το Ιράν εκτόξευσε δορυφόρο - Απέτυχε να μπει σε τροχιά

Το Ιράν εκτόξευσε δορυφόρο - Απέτυχε να μπει σε τροχιά Facebook Twitter
EPA
0

Το Ιράν εκτόξευσε σήμερα έναν δορυφόρο ιρανικής κατασκευής, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να τεθεί σε τροχιά, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

«Εκτοξεύτηκε με επιτυχία και (...) πετύχαμε τους περισσότερους από τους στόχους μας (...) αλλά ο δορυφόρος Ζαφάρ δεν έφτασε στην τροχιά όπως ήταν σχεδιασμένο», είπε ο αξιωματούχος αυτός μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση. Η εκτόξευση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος για το οποίο οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι βοηθά την Τεχεράνη να βελτιώσει την τεχνολογία της στους βαλλιστικούς πυραύλους.

Την εκτόξευση του δορυφόρου είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ενημέρωσης και Τηλεπικοινωνιών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Αζαρί-Τζαχρομί. «Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για την εκτόξευση του # Ζαφάρ_Δορυφόρου τις επόμενες ώρες», είχε γράψει στο Twitter. 

Το Ιράν ωστόσο διαψεύσεις ότι το αεροδιαστημικό πρόγραμμά της είναι μια προκάλυψη για την ανάπτυξη πυραύλων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM