ΗΠΑ: Πέθανε ο πρώην υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ

ΗΠΑ: Πέθανε ο πρώην υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / GETTY IMAGES
0

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, ο πρώην υπουργός Άμυνας στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ.

Την είδηση έκανε γνωστή η οικογένειά του, σημειώνοντας πως απεβίωσε στην πόλη Τάος στο Νέο Μεξικό.

«Με βαθιά θλίψη μοιραζόμαστε τα νέα για τον θάνατο του Ντόναλντ Ράμσφελντ, ενός Αμερικανού πολιτικού και αφοσιωμένου συζύγου, πατέρα, παππού και μεγάλου παππού. Έφυγε στα 88 του, περιτριγυρισμένος από την οικογένεια στο αγαπημένο του Taos, στο Νέο Μεξικό », ανέφερε η δήλωση.

Παράλληλα, η οικογένειά του δήλωσε πως «Η ιστορία μπορεί να τον θυμάται για τα εξαιρετικά επιτεύγματά του για έξι δεκαετίες υπηρεσίας στον δημόσιο βίο, αλλά για εκείνους που τον γνώριζαν καλύτερα και των οποίων η ζωή άλλαξε για πάντα εξαιτίας του, θα θυμόμαστε την ακλόνητη αγάπη του για τη σύζυγό του Τζόις, την οικογένεια και τους φίλους του και την ακεραιότητα που έφερε σε μια ζωή αφιερωμένη στη χώρα».

Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ ήταν ο βασικός «αρχιτέκτονας» του πολέμου στο Ιράκ έως ότου τον αντικατέστησε ο πρόεδρος Τζορτζ Ουόκερ Μπους.

Ο Ράμσφελντ υπήρξε ιδιαίτερα προβεβλημένος πολιτικός και διπλωμάτης. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του εξελέγη τρεις φορές μέλος του Κονγκρέσου, ενώ διετέλεσε επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου και εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Kατείχε μια ιδιότυπη «πρωτιά» αναφορικά με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Είχε καταφέρει να είναι ο νεότερος υπουργός που υπηρέτησε ποτέ το χαρτοφυλάκιο, αλλά παράλληλα και ο γηραιότερος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM