ΗΠΑ: Αποσύρθηκε εγχειρίδιο νοσηλευτικής που περιέγραφε πώς αντιδρά κάθε λαός στον πόνο

ΗΠΑ: Αποσύρθηκε εγχειρίδιο νοσηλευτικής που περιέγραφε πώς αντιδρά κάθε λαός στον πόνο Facebook Twitter
1

Ένα επιστημονικό εγχειρίδιο που περιλάμβανε ρατσιστικά στερεότυπα καθώς αναφερόταν στις «πολιτισμικές διαφορές απέναντι στον πόνο» αποσύρθηκε από την κυκλοφορία, όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Pearson.

Στο βιβλίο αυτό, που κυκλοφόρησε το 2014 και απευθυνόταν σε σπουδαστές νοσηλευτικών σχολών, αναφερόταν ότι οι μουσουλμάνοι ασθενείς μπορεί να μην ζητήσουν αναλγητικά αλλά να ευχαριστούν τον Αλλάχ για τον πόνο που αισθάνονται, αν είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας ίασης επειδή ο πόνος θεωρείται ως δοκιμασία πίστης.

Οι Φιλιππινέζοι μπορεί επίσης να μην πάρουν τα φάρμακά τους γιατί πιστεύουν ότι ο πόνος είναι θέλημα Θεού.

Οι μαύροι συχνά εκδηλώνουν τον πόνο τους πιο έντονα από τους άλλους ενώ οι Εβραίοι είναι θορυβώδεις γιατί θεωρούν ότι οι άλλοι πρέπει να συμμερίζονται τον πόνο τους και να τον επικυρώνουν. Όσον αφορά τους Αμερινδούς, ενδέχεται να ζητήσουν να ευλογήσει τα φάρμακα ο... μάγος της φυλής τους.

Αυτά τα «επιστημονικά δεδομένα» προκάλεσαν σωρεία διαμαρτυριών στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο Amazon. Το υλικό που περιέχεται σε αυτά τα εγχειρίδια δεν αντικατοπτρίζει τις αξίες του ομίλου μας, τόνισε, o εκδοτικός οίκος διευκρινίζοντας ότι η σελίδα αυτή θα αποσυρθεί από τα βιβλία που κυκλοφορούν αλλά και από τις μελλοντικές εκδόσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM
Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια