Η trans influencer και μοντέλο Nikita Dragun συνελήφθη και μπήκε σε ανδρική φυλακή

Η trans influencer και μοντέλο Nikita Dragun συνελήφθη και μπήκε σε ανδρική φυλακή Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Η trans influencer και μοντέλο, που έχει συμμετάσχει και σε καμπάνια της Victoria's Secret, Nikita Dragun, αποφυλακίστηκε από ανδρική φυλακή αφού συνελήφθη σε ξενοδοχείο του Μαϊάμι.

Η επιτυχημένη YouTuber, η οποία έχει περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια συνδρομητές στην πλατφόρμα της, συνελήφθη μετά από καταγγελίες για τη συμπεριφορά της στο Goodtime Hotel στο Miami Beach.

Η Dragun, η οποία έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή, κατηγορήθηκε για κακούργημα, βιαιοπραγία και για κακή συμπεριφορά σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone.

Μετά τη σύλληψή της, το δικαστήριο αποφάσισε να μπει σε μια ανδρική φυλακή και παρόλο που είχε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι είναι γυναίκα καταχωρήθηκε ως άνδρας στην κράτησή της.

Ο νόμος της Φλόριντα ορίζει ότι οι τρανς τρόφιμοι πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικές φυλακές ανάλογα με το φύλο τους κατά περίπτωση.

Σε μια ακρόαση πριν από την αποφυλάκισή της το πρωί της Τετάρτης το μοντέλο ζήτησε να μεταφερθεί από τo ανδρικό σωφρονιστικό κατάστημα.

Σε βίντεο, που παρουσιάστηκε στην δικαστική αίθουσα, το μοντέλο και influencer δέχεται ερώτηση από την δικαστή για το πώς θα ήθελε να την αποκαλούν. Και εκείνη απαντά «αυτή, παρακαλώ».

Τότε η Dragun τη ρωτά αν θα πρέπει να μείνει ακόμα στην ανδρική μονάδα.

Σε απάντηση, η δικαστής Γκλέιζερ είπε ότι δεν έθεσε εκείνη τους κανόνες, αλλά της είπε ότι θα μπορέσει να πάει στο ξενοδοχείο να πάρει τα προσωπικά της αντικείμενα συνοδεία αστυνομικού αλλά δεν θα μπορέσει να ξαναπάει σε αυτόν τον χώρο.

Επίσης, της είπε ότι θα μπορούσε να μπει σε μία ξεχωριστή πτέρυγα. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει εάν συνέβη αυτό.

Eκπρόσωπος της Dragun είπε στο Rolling Stone ότι «Η κατάσταση με τη Nikita, η οποία είναι νόμιμα γυναίκα, να τοποθετείται δηλαδή σε μια ανδρική μονάδα μιας φυλακής της Φλόριντα είναι εξαιρετικά ανησυχητική και επικίνδυνη.

«Αυτή η απόφαση που λήφθηκε από το Τμήμα της Κομητείας του Μαϊάμι-Ντέιντ παραβιάζει άμεσα το πρωτόκολλό, το οποίο ορίζει ότι οι τρανς κρατούμενοι ταξινομούνται και στεγάζονται με βάση τις ανάγκες ασφαλείας και την ταυτότητα φύλου».

Η Dragun αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 1.000 δολαρίων και θα πρέπει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο τον Δεκέμβριο. Ο εκπρόσωπός της είπε ότι είναι πλέον ασφαλής.

Της δόθηκε δε, εντολή να μείνει μακριά από το ξενοδοχείο Goodtime.

Η Dragun ξεκίνησε το κανάλι της στο YouTube το 2013 και έκανε coming out ως τρανς δύο χρόνια αργότερα.

Είχε προηγουμένως τεθεί σε ψυχιατρική κράτηση, αφού είχε συλληφθεί από την αστυνομία σε άλλο περιστατικό τον Μάιο του 2022.

Με πληροφορίες του PinkNews/RollingStone

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Ριψοκίνδυνες οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Ιράν: Οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Σύμφωνα με στοιχεία μίας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις έχει ξεπεράσει τους 35, ενώ περισσότεροι από 1.200 έχουν συλληφθεί
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Η συμφωνία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στο αίτημα του Τραμπ να ανοίξει τις αγορές της στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM