Η Σκωτία δεν κάνει πίσω και ζητά άμεσα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της

Η Σκωτία δεν κάνει πίσω και ζητά άμεσα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Facebook Twitter
3

Τα «απόνερα» του Brexit φέρνουν το Ηνωμένο Βασίλειο μπροστά στο φάσμα της διάλυσης. Η επικεφαλής της αποκεντρωμένης κυβέρνησης της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε σήμερα πως ετοιμάζεται να καταθέσει νομοθεσία η οποία επιτρέπει τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, ενώ θα συνεχίσει παράλληλα τις συνομιλίες για τη θέση της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία (της Σκωτίας) αποτελεί σαφώς μια επιλογή που χρειάζεται να βρίσκεται πάνω στο τραπέζι και βρίσκεται πράγματι πάνω στο τραπέζι», είπε σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν ζωντανά.

«Για να εξασφαλιστεί ότι η επιλογή αυτή θα ισχύει μέσα στο απαιτούμενο χρονοδιάγραμμα, θα γίνουν τώρα βήματα για να εξασφαλιστεί ότι θα υφίσταται η απαραίτητη νομοθεσία», πρόσθεσε.

Η Σκωτία ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ με ποσοστό 62% έναντι 38% στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, σε αντίθεση με τη Βρετανία συνολικά που ψήφισε υπέρ της αποχώρησης με 52% έναντι 48%. Το αποτέλεσμα αυτό δικαιολογεί τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, υποστηρίζει η κυβέρνηση της Σκωτίας.

Η ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο είχε απορριφθεί το 2014 με ποσοστό 55% έναντι 45%.



3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM