Η Μέρκελ απαντά στις προτροπές Ερντογάν να την καταψηφίσουν οι Τούρκοι: Να μην ανακατεύεται

Η Μέρκελ απαντά στις προτροπές Ερντογάν να την καταψηφίσουν οι Τούρκοι: Να μην ανακατεύεται Facebook Twitter
0

Το Βερολίνο ζητά από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "να μην αναμιγνύεται" στην προεκλογική εκστρατεία για τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, αφού νωρίτερα κάλεσε τους Τούρκους που ψηφίζουν στη Γερμανία να μην στηρίξουν κανένα από τα μεγάλα κόμματα της χώρας.


"Προσδοκούμε από τις ξένες κυβερνήσεις ότι δεν θα ανακατεύονται στις εσωτερικές υποθέσεις μας" ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι αναφερόταν "στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν" ο οποίος κάλεσε τους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν κανένα από τα δύο κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ούτε όμως και τους Πράσινους.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατήγγειλε επίσης την "ανάμιξη του Ερντογάν" στην προεκλογική εκστρατεία για τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές. "Πρόκειται για μια ασυνήθιστη ενέργεια παρέμβασης στην εθνική κυριαρχία της χώρας μας", είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, ο οποίος προέρχεται από το SPD. "Αυτή η ανάμιξη του Ερντογάν στην προεκλογική εκστρατεία δείχνει ότι θέλει να ωθήσει τους ανθρώπους, τους μεν εναντίον των δε στη Γερμανία", πριν από τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και οι σύμμαχοί της είναι εχθροί της Τουρκίας και κάλεσε τους τούρκους ψηφοφόρους στη Γερμανία να μην τους ψηφίσουν στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα.

«Απευθύνω έκκληση προς όλους τους συμπατριώτες μου στη Γερμανία: οι Χριστιανοδημοκράτες, το SDP (σ.σ.: το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα), το κόμμα των Πρασίνων είναι όλοι εχθροί της Τουρκίας. Υποστηρίξτε εκείνα τα πολιτικά κόμματα που δεν είναι εχθροί της Τουρκίας», δήλωσε ο Ερντογάν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Ο Άντριου χρέωνε υπηρεσίες μασάζ και έξοδα μετακινήσεων στους Βρετανούς φορολογούμενους

Πρώην ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι αναφέρουν ότι η κουλτούρα υπερβολικού σεβασμού προς τη βρετανική κρατική διοίκηση επέτρεψε να εγκρίνονται χωρίς έλεγχο υπερβολικές δαπάνες
THE LIFO TEAM
ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΤΗΣΗ

Διεθνή / Πότε να κλείσετε και πότε να πετάξετε: Τips για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2026

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι αλλάζουν οι «χρυσοί κανόνες» για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, καθώς τόσο οι ημέρες κράτησης όσο και οι περίοδοι ταξιδιού επανακαθορίζονται με βάση τις νέες ταξιδιωτικές συνήθειες των επιβατών
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σύλληψη Άντριου - Η ερώτηση που αγνόησαν

«Παρά τα ταραχώδη τρία χρόνια από την τελευταία της στιγμή στα Bafta, η Κέιτ έκανε μια διακριτική εμφάνιση στην τελετή απονομής» σχολιάζει η βρετανική Vogue
THE LIFO TEAM