Η Γερουσία καλεί για εξηγήσεις Facebook και Twitter - Για μεροληψία σε δημοσιεύματα

Η Γερουσία καλεί για εξηγήσεις Facebook και Twitter - Για μεροληψία σε δημοσιεύματα Facebook Twitter
Γερουσία: Καλεί σε εξηγήσεις Facebook και Twitter - Για μεροληψία σε δημοσιεύματα
0

Υπέρ της κλήτευσης των γενικών διευθυντών του Twitter και του Facebook, ψήφισε σήμερα η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας.

Οι ιθύνοντες καλούνται να δώσουν εξηγήσεις επειδή οι πλατφόρμες τους αποφάσισαν να μπλοκάρουν δημοσιεύματα της εφημερίδας New York Post τα οποία αφορούσαν τον Χάντερ Μπάιντεν, γιο του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Η πρόταση πέρασε με τις 12 ψήφους των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών. Οι 10 Δημοκρατικοί δεν ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, η οποία αφορούσε την έγκριση της υποψηφιότητας της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για την κενή θέση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Οι Δημοκρατικοί είχαν ανακοινώσει από χθες ότι θα μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία και οι Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ του διορισμού της, ανοίγοντας τον δρόμο για την τελική έγκριση από την ολομέλεια της Γερουσίας, πιθανότατα την Δευτέρα.

Οι πρόεδροι-γενικοί διευθυντές του Facebook και του Twitter, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, καλούνται να καταθέσουν, σε ημερομηνία που ακόμη δεν έχει καθοριστεί, σχετικά με τις κατηγορίες περί μεροληψίας κατά των συντηρητικών φωνών.

Οι δύο εταιρείες δέχτηκαν σφοδρή κριτική επειδή επισήμαναν ως «παραπληροφόρηση» τα δημοσιεύματα της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας και επιχείρησαν να εμποδίσουν την αναπαραγωγή τους στις πλατφόρμες τους.

Οι επικεφαλής των δύο κολοσσών, μαζί με εκείνον της Google, θα καταθέσουν επίσης στις 28 Οκτωβρίου στην Επιτροπή Εμπορίου της Γερουσίας σχετικά με έναν νόμο που προστατεύει τις εταιρείες του διαδικτύου.

Με πληροφορίες του Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM