Η Γαλλία απαγορεύει την είσοδο σε Βρετανούς τουρίστες για να ανακόψει την Όμικρον

Η Γαλλία απαγορεύει την είσοδο σε Βρετανούς τουρίστες για να ανακόψει την Όμικρον Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η Γαλλία θα απαγορεύσει την είσοδο σε τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, παίρνοντας ακόμα πιο αυστηρά μέτρα στα σύνορα, σε μία προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση του στελέχους Όμικρον.  

Τα ταξίδια από τη Βρετανία θα περιοριστούν και θα επιτρέπονται, ως επί το πλείστον, μόνο σε Γάλλους, κατοίκους Γαλλίας και τις οικογένειές τους, αν και προβλέπονται εξαιρέσεις για φοιτητές και επαγγελματίες που ταξιδεύουν για λόγους εργασίας. 

Αρνητικά τεστ κορωνοϊού θα γίνονται δεκτά μόνο αν έχουν γίνει το πολύ 24 ώρες πριν το ταξίδι και όσοι καταφτάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αυτο-απομονώνονται για επτά μέρες. Όσοι κάνουν νέο τεστ κορωνοϊού σε γαλλικό έδαφος και βγαίνουν αρνητικοί, θα μένουν σε καραντίνα για δύο ημέρες. 

Ένα διαδικτυακό σύστημα αιτήσεων θα χρησιμοποιηθεί για να «παρακολουθεί» όσους φτάνουν στην χώρα και υποβάλλουν αποτελέσματα τεστ κορωνοϊού.

Το γραφείο του Γάλλου πρωθυπουργού λέει πως οι νέοι περιορισμοί θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. «Η πρόκληση είναι να επιβραδύνουμε την εξάπλωση της Όμικρον, που θα μας επιτρέψει να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να κάνουμε ενισχυτικές δόσεις», εξήγησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Gabriel Attal.

Η Γαλλία που κάνει πολύ λιγότερους ελέγχους του γονιδιώματος στελεχών σε σχέση με τη Βρετανία, έχει προς το παρόν εντοπίσει περίπου 240 κρούσματα Όμικρον στην επικράτεια, αν και αξιωματούχοι υγείας εκτιμούν πως ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα υψηλότερος. 

Με πληροφορίες από Financial Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ