Η ευρωπαϊκή μοναξιά του Ντέιβιντ Κάμερον

Η ευρωπαϊκή μοναξιά του Ντέιβιντ Κάμερον Facebook Twitter
1

Έτοιμοι φαίνονται οι ηγέτες της Ε.Ε. να συμφωνήσουν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής στον Ζαν Πολ Γιούνκερ ως διάδοχο του Μανουέλ Μπαρόζο στην Κομισιόν, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της βρετανικής πλευράς.

Ο Κάμερον που δηλώνει αντίθετος στο φεντεραλιστικό όραμα του Γιούνκερ και τον χαρακτηρίζει «ακατάλληλο» έχει πλέον στο πλευρό του μόνο τον Ούγγρο Πρωθυπουργό.

Ο Γιούνκερ «δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για τον θεσμό αυτόν», επέμεινε ο Βρετανός πρωθυπουργός προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κορυφής και προειδοποίησε ότι οι συνομιλίες θα είναι σκληρές..

«Θα γίνει ψηφοφορία και θα δούμε το αποτέλεσμα. Είναι όμως κρίσιμο να ξέρει ο κόσμος ότι κάνω αυτό που λέω…Υποσχέθηκα ότι θα έχουμε επαναδιαπραγμάτευση για τις εξουσίες της ΕΕ, ότι θα έχουμε δημοψήφισμα και ότι ο βρετανικός λαός θα αποφασίσει για το ευρωπαϊκό μας μέλλον... Είναι το πρώτο στάδιο μίας μακράς εκστρατείας για να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν αλλαγές και ότι η Βρετανία θα έχει μία καλύτερη θέση στην Ευρώπη», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM