Χαμάς: Δεν θα πετύχει ποτέ το σχέδιο του Νετανιάχου για τη Γάζα

Απάντηση Χαμάς σε Νετανιάχου: «Το σχέδιο δεν θα πετύχει ποτέ» Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Το σχέδιο που παρουσίασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου για την επόμενη μέρα στη Λωρίδα της Γάζας «δεν θα πετύχει ποτέ», δήλωσε ο Ουσάμα Χαμντάν, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς. 

«Όσον αφορά το μετά (τον πόλεμο) στη Λωρίδα της Γάζας ο Νετανιάχου παρουσιάζει ιδέες που ξέρει πολύ καλά ότι δεν θα επιτύχουν ποτέ», είπε ο Ουσάμα Χαμντάν σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό. 

«Το σχέδιο αυτό δεν θα γίνει πραγματικότητα (…) επειδή η πραγματικότητα της Γάζας των Παλαιστινίων δεν μπορεί να καθοριστεί παρά μόνο από τους ίδιους τους Παλαιστίνιους», είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς. 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «αρνείται να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος (…) Αυτό θέτει το ερώτημα αν ο ίδιος και οι άλλοι σαν αυτόν έχουν τα προσόντα να διεξάγουν πολιτικές συζητήσεις με τους Παλαιστίνιους», πρόσθεσε. 

Στο σχέδιο που υπέβαλε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στο συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησης επαναλαμβάνονται οι στόχοι που έχουν ήδη τεθεί ήδη για διάλυση της Χαμάς και του Ισλαμικού τζιχάντ και απελευθέρωση των ομήρων που βρίσκονται ακόμα στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ακόμα το σχέδιο προβλέπει ότι ο ισραηλινός στρατός «θα ασκεί τον έλεγχο ασφαλείας σε όλη τη ζώνη στα δυτικά του Ιορδάνη, συμπεριλαμβανομένης και της Λωρίδας της Γάζας» για «να εμποδιστεί η ενίσχυση των τρομοκρατικών στοιχείων» και να εξαλειφθούν «οι απειλές σε βάρος του Ισραήλ». Επιπλέον, το Ισραήλ θα διατηρήσει «την ελευθερία κινήσεων σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς χρονικό περιορισμό». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MI6: Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας – Ποια Είναι η Blaise Metreweli

Διεθνή / MI6: Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας – Ποια Είναι η Blaise Metreweli

Η Blaise Metreweli γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διοίκηση της MI6, της βρετανικής εξωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών - Ποια είναι και γιατί η ανάδειξή της θεωρείται ιστορική για το Ηνωμένο Βασίλειο
LIFO NEWSROOM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Ο τελευταίος αγώνας ενός σκληρού ηγέτη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το Ιράν

Ανάλυση / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Ο τελευταίος αγώνας ενός σκληρού ηγέτη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το Ιράν

Μετά από δεκαετίες απόλυτης εξουσίας, ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ βρίσκεται αντιμέτωπος με γεωπολιτική απομόνωση, εσωτερική αναταραχή και κατάρρευση της περιφερειακής στρατηγικής. Το Ιράν στο χείλος αλλαγής
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Οι Ουκρανοί χτύπησαν εργοστάσιο ιρανικών drone – Σκληρές μάχες και χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές

Διεθνή / Ρωσία: Οι Ουκρανοί χτύπησαν εργοστάσιο ιρανικών drone – Σκληρές μάχες και χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε εργοστάσιο drones στη Ρωσία, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε διυλιστήριο στην Πολτάβα. Μάχες και εξελίξεις σε Σούμι, Ντονέτσκ και Κίεβο, με φόντο επιστροφές σορών και πλήγματα στην υποδομή
THE LIFO TEAM