H Ινδία αποκάλυψε το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου - Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες

H Ινδία αποκάλυψε το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου - Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες Facebook Twitter
0

Η Ινδία αποκάλυψε το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου, το οποίο κόστισε 430 εκατ. δολάρια και υψώνεται στα 182 μέτρα.

Το χάλκινο άγαλμα δεσπόζει στη δυτική πολιτεία Γκουτζαράτ και είναι αφιερωμένο στον ηγέτη της ανεξαρτησίας Sardar Vallabhbhai Patel.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι είπε ότι το άγαλμα της ενότητας θα χρησιμεύσει ως σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.

Αλλά οι ντόπιοι τον κατηγορούν ότι πρόκειται για τεράστια σπατάλη δημόσιου χρήματος και ότι τα κεφάλαια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα.

Ο Μόντι, ο οποίος παρουσίασε το άγαλμα διοργανώνοντας φιέστα, δήλωσε ότι είναι «σύμβολο της ακεραιότητας και της αποφασιστικότητας της Ινδίας».

H Ινδία αποκάλυψε το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου - Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες Facebook Twitter

Στη γιορτή των εγκαινίων, αεροπλάνα έραναν με λουλούδια το άγαλμα, το οποίο σχεδίασε ο Ινδός γλύπτης Ram V Sutar.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη την περιοχή, καθώς έχουν καταγραφεί περιστατικά βίας και διαμαρτυρίες για το θέμα. Η αστυνομία συνέλαβε επίσης γεωργούς και ακτιβιστές που διαμαρτύρονταν την Τρίτη, λίγο πριν αρχίσει η γιορτή.

Το άγαλμα έχει γίνει σημείο συγκέντρωσης διαμαρτυριών για τους τοπικούς αγρότες οι οποίοι ζητούν αποζημιώσεις για τη γη που απαλλοτριώθηκε από την κυβέρνηση για διάφορα έργα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του μνημείου.

Η τοπική κυβέρνηση αναφέρεται ότι έχει καταβάλει πάνω από το ήμισυ των κεφαλαίων για το άγαλμα, ενώ το υπόλοιπο προέρχεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ή δημόσιες δωρεές.

H Ινδία αποκάλυψε το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου - Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες Facebook Twitter
H Ινδία αποκάλυψε το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου - Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες Facebook Twitter

Το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου σε αριθμούς

Το 182 μέτρων άγαλμα είναι σχεδόν διπλάσιο σε ύψος από το Άγαλμα της Ελευθερίας της Νέας Υόρκης και έχει ξεπεράσει κατά πολύ το ύψος του Βούδα του Ναού της Άνοιξης στην Κίνα, το οποίο στα 128 μέτρα ήταν έως τώρα το ψηλότερο του κόσμου.

Το άγαλμα ζυγίζει περίπου 67.000 τόνους και έχει κατασκευαστεί για να αντέχει σε μεγάλους σεισμούς καθώς και σε ισχυρούς ανέμους.


Περίπου 12.000 χάλκινα πάνελ χρησιμοποιήθηκαν στο εξωτερικό, ζυγίζοντας σχεδόν 1.850 τόνους.


Το μνημείο και ο περιβάλλων χώρος καταλαμβάνουν περισσότερα από 20.000 τετραγωνικά μέτρα, που καλύπτονται από μια τεχνητή λίμνη.


Περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι μαζί με αρκετές εκατοντάδες εργάτες από την Κίνα συνέβαλαν στις προσπάθειες ανέγερσης.

H Ινδία αποκάλυψε το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου - Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες Facebook Twitter
H Ινδία αποκάλυψε το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου - Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες Facebook Twitter
H Ινδία αποκάλυψε το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου - Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM
Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΖΙΟΥΦΡΕ, ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δεν διέψευσε ποτέ πως ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλική σχέση με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ένα email του 2015 περιλαμβάνει τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε «συναινετική σεξουαλική σχέση» με τη Βιρτζίνια Τζούφρε, έναν ισχυρισμό που ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν αμφισβήτησε
THE LIFO TEAM