Γλυπτό από ηλεκτρονικά απόβλητα απεικονίζει τους ηγέτες των G7 στην Κορνουάλη

Γλυπτό από ηλεκτρονικά απόβλητα απεικονίζει τους ηγέτες των G7 στην Κορνουάλη Facebook Twitter
Twitter
0

Ένα γλυπτό από ηλεκτρονικά απόβλητα, που απεικονίζει τους ηγέτες της ομάδας των G7, κατασκευάστηκε στην Κορνουάλη, λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Το γλυπτό ονομάζεται «Mount Recyclemore» κατά το «Mount Rushmore», το βουνό των Προέδρων στις ΗΠΑ και σκοπός του είναι η επισήμανση των ζημιών, που προκαλούνται από την απόρριψη ηλεκτρονικών συσκευών.

Ο γλύπτης Joe Rush είπε ότι ελπίζει με το έργο του θα δείξει ότι τα υλικά αυτά πρέπει να γίνουν πιο εύκολα επαναχρησιμοποιήσιμα ή ανακυκλώσιμα.


Σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 53 εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων δημιουργήθηκαν παγκοσμίως το 2019, πάνω από 9 εκατομμύρια τόνους περισσότερα από ότι ήταν πέντε χρόνια νωρίτερα.

Οι επτά ηγέτες που απεικονίζονται στο γλυπτό είναι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντώ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο γλύπτης εξήγησε ότι η εξαιρετικά ορατή τοποθεσία για να τοποθετηθεί το κομμάτι του επιλέχθηκε να είναι αυτή απέναντι από το Carbis Bay Hotel, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής αυτό το Σαββατοκύριακο, με την ελπίδα ότι αυτοί που απεικονίζονται θα το παρατηρήσουν.

«Το έχουμε τοποθετήσει ώστε να κοιτά τους ηγέτες και με την ελπίδα ότι θα τους κάνουμε να συνειδητοποιήσουν ότι είναι όλοι μαζί σε αυτήν την επιχείρηση αποβλήτων. Το βασικό μήνυμα είναι ας μιλήσουμε για να ξεδιαλύνουμε αυτό το χάλι», πρόσθεσε ο Rush.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ